Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kvetuska55

27. 5. 2011 14:59
Mohla by mi lisbonka odpovědět jak má velkou rodinu?

Kolik má dětí, jestli všichni - její rodiče, případndě rodiče partnera  - žijí ve společné domácnosti. Jestli se babičky a dědové podílí jak ekonomicky na provozu rodiny, tak i na výchově dětí a jestli je v rodině o prarodiče postaráno, pokud onemocní?

Myslím si, že právě tohle měl autor blogu na mysli, když popisoval "likvidaci rodiny". A já s ním souhlasím. Na individualismus stát nemá peníze, i kdyby byly daně 100%. A kdo prosazuje individualismus ve stylu "každý se musí o sebe postarat sám" ?

Sami si odpovězte.

0 0
možnosti
FB

paltt

27. 5. 2011 15:13
Re: Mohla by mi lisbonka odpovědět jak má velkou rodinu?

Děkuji.

Víte, že i toto jsem měl na mysli? Skutčně, pokud máma a táta makají a dřou zabezpečili rodinu, aby vytvořili zdání bezproblémové domácnosti, aby přežívali a nepotili se v noci hrůzou z toho, že nebou mít na zaplacení složenek, ...

Kam si má jít dítě pro pohlazení, pro porozumění, pro pochopení, pro radu? Za dědou, který je rád, že si nějakou pětku přividělá jako hlídač, nebo snad za babičkou, která dřív byla fantastická, jenže teď má "v haji" kyčle, čeká na operaci, bere spousty léků a hlavně je nevrlá a zatrpklá?

Co takový táta, který má TEĎ dobrou pozici u zahraniční firmy, bude dělat, když v celé firmě jede šuškanda, že ona montovna v ČR se bude přesouvat do Rumuska? Atd.

Myslím, že jste mě pochopila VELMI dobře. Děkuji.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2011 20:39
Jen jeden dotaz. Doufám, že odpovíte

Jak že stát rozbíjí tu rodinu? Moc by mě zajímalo, jak to dělá - abych se bránil, víte.

Děkuji za odpověď.

Kára.

0 0
možnosti
FB

paltt

26. 5. 2011 20:59
Re: Jen jeden dotaz. Doufám, že odpovíte

Nutí lid makat a honit se za mamonem. Neúměrně vysoké odvody jsou hlavní příčinou. Lidé na sebe nemají čas. Ženou se za přežitím na úkor pohody svojí rodiny. Makají, aby se rodina měla lépe. Ale ve skutečnosti jsou jen v bludném kolotoči, složenek a mzdy, a opět složenek...

Protože každý jeden "Šmudla" dovádí na daních, pojištění, skrytých poplatcích v benzínu, DPH ... pomalu 70% toho co vyprodukuje. Všichni vědí, že za zaměstnance platí mimo něj ještě další daně, och pardon, sociální a zdravotní pojištění, také zaměstnavatel. JENŽE, onen zaměstnanec musí tyto odvody vyprodukovat.

Zároveň onen jeden každý "Šmudla" vidí, že za jím odevzdané daně mu stát pomalu, ale jistě přestává nabízet. Služby státu, nejsou kvalitní, začínají mít vážné trhliny. Ne proto, že na jejich naplnění nebyly vybrány daně, ale proto že je někdo rozkradl.

Deprese a demotivace je potom následek, agrese vůči vlastní rodině. "Hergot na někom si ten vztek musím vybít, že?" - a rodina jde do kytek.

0 0
možnosti
A

antizelenka

26. 5. 2011 19:22
další smutný člověk

který za svými problémy hledá spiknutí a zásah vyšší moci..

0 0
možnosti
FB

paltt

26. 5. 2011 19:40
Re: další smutný člověk

Myslíte?

Skutečně za mými problémy? Jsem Čech! A jako takový jsem se po mnoha letech, kdy se mi dařilo a za svoje vlastní peníze jsem vystudoval. Vrátil do svojí rodné země. A co mě tady čekalo?! Neutěšený pohled na naši vlast. Žádné bezplatné školství se v zahraničí nekoná. A věřte, ža tolik korupce a zmaru, nepostižitelnosti a arogance politiků, nevymahatelnosti práva ... jsem neviděl nikde na světě. Holt jsem žil zřejmě v cicilizovaných zemích. Ale já nechci, aby moje vlast byla brána za 3. svět. Já chci, aby to fungovalo i zde!

0 0
možnosti
P

petr.n_22

26. 5. 2011 18:23
Protestují...

.....ale proti čemu ? Co chtějí, aby KDO udělal ?

Pokud někdo protestuje proti diktátorovi, má to logiku a cíl (dostoupení diktátora). Ale tohle ? Co vlastně chtějí ?

0 0
možnosti
FB

paltt

26. 5. 2011 18:35
Re: Protestují...

Nemohu mluvit za protestující. A ani nechci. Ale můj dojem z toho všeho je, že se jim nelíbí ono zahnání "stáda", za které nás považují politici, do dluhové pasti.

Ono bezuzdné prožírání budoucnosti. Pokud to vezmeme na naši republiku. Kdo prožral naši budoucnost, kdo rozkradl vše co zde bylo? Obyvatelstvo, lidé, voliči? Možná ano, zčásti. Hlavně oni nemakačenkové, kteří drží pořád nataženou ruku a mumlají cosi o "diškriminácií". Ale ruku na srdce, ani oni nejsou pravou příčinou tristního stavu naší vlasti.

Největší a nejhorší svinstvo udělali politici, kteří nemají vůbec zádnou zodpovědnost. Za jejich asistence, nebo dokonce přímo pomoci, byl náš stát rozkraden a nasměřován do bezedné dluhové díry.

Ale jak píši, to je pouze můj názor. Nemohu mluvit za Španěly a Řeky. Mluvím pouze za sebe, a mě se tato situace setsakramentsky nelíbí.

Kalousek má ještě tu drzost a hází špínu na lidi: Zaplať občane, to jsme ti nadrobili. Zaplať a šoupej nohama. A buď vlastně rád, že smíš držet hubu!

0 0
možnosti
JM

janacz

26. 5. 2011 16:39
No a co uděláme

když to Tak dál nejde, co doporučujete konkrétně 8-o

0 0
možnosti
FB

paltt

26. 5. 2011 16:42
Re: No a co uděláme

S troškou nadsázky jsem napsal níže, že středověké řešení mělo svůj půvab. Víte, ale ono by stačilo měřit všem stejně. Padni komu padni. A bylo by.

0 0
možnosti
IR

IBM R.I.P.

26. 5. 2011 16:34
Žádný zvrat

nepřijde, nebuďte bláhový. Na to se mají lidé materiálně příliš dobře. A nějakým ideálům už odvykli.

0 0
možnosti
L

Lev__z-Rožmitálu

26. 5. 2011 17:12
Re: Žádný zvrat

stačí pořádná krize s hyperinflací a budeš prosit aby už konečně ten zvrat nastal;-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

26. 5. 2011 16:30
Řecko a spol

Víte v čem je hlavní problém: NIKDO ty lidi k NIČEMU nepotřebuje. Kdyby ze dne na den zmizely z povrchu zemského nikdo by si nevšiml. Nikdo pro ně nemá smysluplné uplatnění.

Ti lidí se musí smířit s tím že buď se o sebe postarají sami nebo mají smůlu. Nikdo nemá nejmenší povinnost se o ně starat nebo jim na cokoli dávat sebemenší prostředky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Jsem táta dvou dcer, tedy dle nich již skoro mladých slečen. Stále miluji svoji ženu. Smekám před ní, že to se mnou tak dlouho vydržela. Mám rád svoji rodinu, mám rád svoji vlast, mám rád českou krajinu a dobré lidi. Mám rád starou českou kuchyni a dobré víno (raději bílé, než červené) a mám rád táboření. Moje práce a koníčky mi zabírají skutečně hodně času, přesto bych se chtěl vyjádřit k dění v ČR, EU a ... osobně na stránkách bloku.
PS: A taky mě baví:
........... relaxing at home with a nice drink and a beautiful sexy female :-)
.............. Zde na iDnes jsem již před lety začal pod značkou:
"paltt".