Dotace jsou snad proto, aby našemu hadovi na prsou bylo tepleji?

Je snad Cikánský problém problémem solidarity? Princip solidarity je jasný. Člověk zkrátka musí být solidární, neboť je to potřebné a mravní. Nicméně solidarita souvisí především s přerozdělováním prostředků pro určité jedince a sociální skupiny. Solidarita je vedena především myšlenkami humanizmu, dobra a obecného prospěchu.

Otázkou je, zda je obecně prospěšné sponzorovat nemakačenky, flákače, lidi kteří nedodržují zákon a jiné vyčůránky. Ponechme v tuto chvíli stranou dodržování zákonů a zaměřme se na podstatu – parazitování.

Mějte na paměti, že každý člověk může být tvůrcem svého osudu. Pokud chcete, aby za Vás vaše rozhodnutí dělali lživí manipulátoři a určovali Váš svět – nedělejte nic! A nechte tomu volný průběh.

Jenže, pokud si zadáte na serveru http://www.edotace.cz/ ve vyhledávání termín „sociálně slabý“. Ano je to tento termín, který se také používá místo slov: Cikáni, nepřizpůsobivý, vyloučení, nebo program podpory začleňování menšin, vyrovnávání šancí… vypadne celkem 610 různých dotací a grantů. Varuji a to velice důrazně, před tím, aby jste chtěli sečíst sumu z těchto dotací. Já se o to pokusil a udělalo se mi doslova fyzicky zle. 

Naneštěstí to není jediný zdroj dotací, grantů a příjmů pro doslova loupeživé neziskové a nevládní organizace, které se živí parazitování na Cikánském problému. Ano, přiznejme si to. Doslova loupež na daňovém poplatníku. Protože z jeho peněz se lijí peníze do projektů, které mu přinášejí problémy.

Zrušme je. Zrušme tyto dotace. Není potřeba, aby nám bylo nařizováno, kterým budižkničemům a příživníkům musíme přeposílat naše peníze. Ponechme pouze nezbyté dotace na zdravotně postižené a hendikepované. Přidejme raději důchodcům. Nebo nadaným dětem bez prostředků. Lidem, kteří si to zaslouží.

Pokud budete krmit ptáky, nestane se Vám, aby Vám kterýkoliv z nich při tom posral ruku. Ani jeden z nich nebude pořvávat, že má málo. Ani jeden z nich nebude pošilhávat po Vaší peněžence, po Vašich věcech, po Vašem domě … A hlavně bude to z Vaší strany dobrovolné.

Autor: Karel Krchňák | pondělí 29.8.2011 12:40 | karma článku: 39,17 | přečteno: 2960x