Zlatá kaplička patří opět všeholidu

Tak se nám to podařilo ! Už to máme zase pěkně pohromadě. Včera (12.5.2016) jsme si my všichni zpátky koupili to, co jsme kdysi "darovali" zadarmo.

Ve včerejší aukci  získalo Národní divadlo zpět tzv. provozní budovu, hlásají zprávy a jako tradičně to hlásají nepřesně. Divadlo nic získalo jen tak, ono tu budovu koupilo za pouhých 290,05 mil. Kč. A nekoupilo ji divadlo, ale de facto Ministerstvo kultury coby zřizovatel - tedy my všichni.

Provozní budovu ND jsme z našeho "společného majetku" pozbyli v restitucích již v roce 1990, kdy byla budova "omylem" restituována, obratem prodána, pak nevyužívána, následně dovedně zkrachována a nakonec insolvenčně vydražena.

Takže jsme si na ty baráky u Vltavy přispěli již počtvrté. Dvakrát v 19. století (před požárem a po něm), při rekonstrukci v 70. letech minulého století a teď znovu. K těm 290 míčům bude dobré připočíst pár drobných na provizorní opravy, definitivní opravy a na provoz. A jelikož pozemky pod celým tím cirkusem jsou stále někoho jiného, ještě jsme neskončili.

V tom uměnotvorném stánku byla sice drtivá většina obyvatel této země dvakrát v životě a to kdoví jestli, ale všichni máme tak ňák radost, že ?

Ale neměl by spíš někdo sedět za způsobenou škodu velkého rozsahu dle § 138 trestního zákoníku ?

Autor: Karel Jelínek | pátek 13.5.2016 13:13 | karma článku: 26,27 | přečteno: 553x