Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

S tímto označením jsem se již setkal v Německu... a podotýkám, že hned pod tím bylo i původní označení... a tak tomu má být (a je jistě zájmem majitelů pump aby i bylo) i u nás... Takže hodně povyku pro nic za nic... a oč se jedná? Jen o to, aby normální řidič, který vyjede i mimo naší republiku (a cizinci, kteří naší republiku navštíví) věděl, co do nádrže svého auta tankuje a je jedno, zda to bude v Itálii, Lotyšsku či Norsku...

0 0
možnosti
JB

Když bude na stojanu napsáno Diesel a Benzin, chápou to řidiči z celého světa. Máte místo mozku míchaná vajíčka.

6 1
možnosti
SB

Doufám, že normální vedoucí u čerpačky, kromě tohoto EU označení ponechá ještě staré označení, Bylo by to logické.

0 0
možnosti
OH

Také jste si vzpomněli na film "Drahé tety a já"?

Jak jim nakonec omylem pro naftová kamna prodá pumpař benzín a Hanzlík se po výbuchu vypotácí ohořelý?

Kam se na to hrabou budoucí zadřené a vyhořelé motory.

1 0
možnosti
RP

Poznámka pro autora pro indiánky

V té době jaksi motory nebyly a tudíž benzín nebyl téměř k ničemu.

Z nafty se dělal hlavně petrolej na svícení a ten musel být kvůli bezpečnosti málo vznětlivý. Proto se těkavější složky oddestilovaly a buď rovnou zlikvidovaly spálením nebo dokonce vylitím anebo maximálně sloužily jako nějaké nebezpečné rozpouštědlo a ředidlo pro lékárníky, což byli defakto tehdejší chemikové.

Hlavním produktem z ropy byl tedy petrolej na svícení a možná ještě nějaký minerální olej na mazání lokomotivy a dalších strojů.

Když se objevily spalovací motory, tak automaticky se do nich začal jako palivo používat benzín jakožto levné palivo, pro které jinak nebyl odbyt.

0 0
možnosti
KJ

Vidíte. A mě bylo celou dobu divný, proč Sam Hawkins nejezdil autem ...

0 0
možnosti
Foto

I22v45a89n 61V47e17s39e77l11ý

14. 1. 2017 15:18

Přečetl jsem si článek a šel dělat neoblíbenou činnost - žehlit. A mám teorii k tomuto značení, která mě při tom napadla.

Kolečko = benzín/ čtvereček = nafta. E u benzínu = ethanol/ B u nafty = bioložka a číslo určuje podíl v procentech (u nafty to autor napsal). Jak bude rozlišeno oktanové číslo u benzínů (95/98 u nás) to nevím.

0 0
možnosti
RP

Bioložku bych do nádrže necpal.;-D

0 0
možnosti
PK

Sjednocení označení je v pořádku, chápu že človíčkovi, který nepřejel hranice, to může připadat divné. Jinak "petrol" je benzín v anglické angličtině a "gasoline" nebo "gas" je benzín v americké angličtině. Tam vždy hledáte "gas station" ale s plynem to nemá co dělat. No a nafta vždy byla "diesel fuel" nebo "diesel oil No. 2".

0 0
možnosti
Foto

Přejedete v Německu k bezinové pumpě a tam je Normál, Super, Super Plus, Diesel, Autogas. To, že je Diesel nafta je jasné, stejně tak jasné je co je Autogas. Pak jeden zjistí, že Normál je Naturál 91, Super je Naturál 95, Super plus je Naturál 98 a pokud se to sjednotí budete lepší, ne ?

0 0
možnosti
MS

Nemohu odolat, abych zde nedal k lepšímu vtip, který u nás koloval, když se ještě čepovaly benzíny Normal a Super:

Přijede Němec na českou benzínku, vytáhne tankovací pistoli ze stojanu a vrazí si ji do zadku. Pumpař se na něj chvíli dívá a pak na něj zařve: "Das is normal ?!" A poklepe si na čelo. Němec na to s blaženým úsměvem: "Nein, das is super!".

3 0
možnosti
FN

Tak jeden z reálu. Přijede blondýnka k pumpě, poté co 2x obejde všechny stojany, přijde k obsluze a říká: Přítel mi půjčil auto a mám do něj natankovat naftu. Všechno jsem prošla, máte tu normal, super a diesel, ale naftu žádnou.

0 0
možnosti
MS

Já ve sjednocení značení motorových paliv v rámci EU nevidím nic tak nenormálního. Zaprděnému Čecháčku, který nevytáhl paty z rodné hroudy, to možná připadne jako pitomost, ale pro turisty ze všech koutů světa to může být přínosem.

3 14
možnosti
LC

Vy zcestovalý čecháčku. A kdepak jste viděl na pumpě prodávat třeba Bisel?

10 2
možnosti
PS

Vymýšlejí zhovadilosti a zbytečnosti, ale aby vymysleli , jak zajistit vnější hranice je ani nenapadne. A bezpečnost řeší evidencí vzduchovek. Už by bylo na čase vyměnit vedeni EU nebo odejít.

12 1
možnosti
ZJ

Ale víte, kolik lidí je potřeba k vymyšlení a prosazení této užitečnosti. Minimálně 2 komisaři a 20 podržtašků. ̈

Náklady: cca 1.000 000 EURO.

1 2
možnosti
DR

A v čom je teraz problém ? Ešte 10 rokov bude v zátvorke pri novom názve aj starý názov.

0 0
možnosti
Foto

To je dobře, že to bude ještě deset let označené podle starého, to je plánovaná délka mého života. Pak už mě to bude jedno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
No tak určitěěěěě ...

Seznam rubrik