Jak ušetřit pár fufníků?

Jak se říká v černobílých filmech, jsme plaite a hledáme, kde ušetřit. Na jednom malém "manažerovi ovčího stáda" by šlo ušetřit hned, protože z objektivních důvodů nemůže vykonávat práci dle pracovní smlouvy. Sám to vykecal!

Tzv. "mluvčí praesidenta republiky" s iniciálami JO poskytl dne 19. října 2021 intervivárium, které by se mělo zařadit do čítanek fakulty žurnalistiky.

Intervjuk: Budete spolupracovat s policií ?

Mluvka: Nemám vám co říci.

Intervjuk: Pan Mynář byl vyzván panem Babišem k rezignaci. Bude rezignovat ?

Mluvka: Nemám vám co říci.

Intervjuk: Pan Nejedlý je uvnitř (míněno Hradu), co tam dělá v tuto chvíli ?

Mluvka: Netuším a nemám vám k tomu co říci.

Intervjuk: A chtěl byste vůbec něco říct ? 

Mluvka: Rozhodně ne.

Intervjuk: Proč ?

Mluvka: Nemám důvodu. Jsem tiskový mluvčí prezidenta republiky a nemám žádný pokyn od prezidenta republiky, abych se k čemukoliv vyjadřoval. 

Střih.

Je to jasný, šéf není k mání, tak se nebude nic dělat. Sem tam si tak trochu tweetnout a to stačí. 

Pakliže má pan JO pracovní smlouvu, domnívám se, že vznikla překážka v práci na straně zaměstnavatele dle § 208 zákoníku práce, neboť i sám zaměstnanec tvrdí, že nemůže konat svoji práci.

A teď ta úspora: za dobu trvání překážky v práci náleží zaměstnanci náhrada ve výši průměrného výdělku.

Pokud mají hradní odboráři nějakou dohodu, tak tato náhrada musí činit nejméně 60% průměrného výdělku. No to si moc nepomůžeme, ale aspoň by byl rádiový klid, protože zaměstnanec "na překážkách" sedí doma a čeká na další pokyny od zaměstnavatele.

Haj hou.

PS: skok za roh - tímto rozhodně nehájím novináře, coby stav. Někteří mnoho znalostí a schopností nepobrali a jejich neustálé dotazy na to samé a tlačení vyslýchaných do kouta mi někdy připomíná pomalé a trýznivé rdoušení, ale čeho je moc, toho je ... moc. 

Autor: Karel Jelínek | čtvrtek 21.10.2021 11:11 | karma článku: 6,57 | přečteno: 264x