I mistři Lipdrych a Fenold se utnou

Mám rád "novináři" a zároveň je mi jich líto. Máločemu rozumět pořádně, ale nadrásat o čemkoli londonovských tisíc slov denně, aby bylo na chleba, to musí být strašný stres.

Velmi často se stane, že profesionální novinář ví co chce napsat, ale napíše něco docela jiného. Neznalost, nevzdělanost, přehlédnutí, automatická oprava korektoru, tlačí uzávěrka a tak. Dohaduju se, že někteří jsou už takoví profesionálové, že to po sobě ani nečtou. Pár ukázek bylo v jiných mých literárních výmětech na stránkách tohoto slovutného virtuálního listu (třeba Titulky breptulky).

Pánové Jan Lipold a Martin Fendrych z Aktualne.cz jsou novinářové (podle Werichova a Horníčkova vzoru "čtenářové"), kteří píší dlouho a řemeslně zručně. Teď zrovna sledují krajsko-senátní volby.

Jejich článek je uvozen dvouvětím "Sledujeme zářezy volební kampaně. Co se bude dít, než se 7. a 8. října otevřou urny."

Raději sem dám i printskrííííííín, oni by to mohli nenápadně opravit a co potom.

 

(Zdroj: aktualne.cz)

Zcela jistě pánové mysleli volební místnosti, že. Nevím jak kdo, ale já tedy doufám, že se pokud možno prázdné volební urny zavřou někdy v pátek 7.10.2016 před 14:00 a otevřou se až v sobotu 8.10.2016 lehce po 14:00. Otevírání uren kdykoliv mezi tím by nebyl dobrý nápad.

Ledaže by pánové něco věděli a freudovsky to podvědomě nevědomě prokecli 8-)))

 

Jeden kolega mi tu kdysi napsal, že by chtěl mít moje starosti a Rotschildovy peníze. Dobrá. Jestli si můžu vybrat, tak si beru ty prachy.

Haj hou ...

Autor: Karel Jelínek | sobota 1.10.2016 10:10 | karma článku: 19,72 | přečteno: 303x