A1R CRAFT - RZ na přání hrůzu nahání

Auto s registrační značkou A1R CRAFT jsem potkal poprvé 22. února 2016 na D1 ve směru na Brno. Zapamatoval jsem si tu věc nejen kvůli značce, ale taky "díky" svojskému stylu jízdy. A dneska jsme se potkali znova.

O fantómovi A1R CRAFT jsem okrajově pojednal již ve spisku Když CH není CH a hlavně že to máme zadarmo !, takže jsme vlastně staří známí.

Někteří laskaví čtenářové určitě znají dopravní situaci na vjezdu teplické (lovosické, ústecké, drážďanské ?) dálnice D8 do Prahy. Je tam velmi rychlé omezení rychlosti nejdříve na stovku, pak na osmdesátku. To vše se odehrává paradoxně v polích za mlčenlivé asistence ďáblické skládky, takže venkovan může být i překvapen. V pravém pruhu jsou většinou kamiony sem tam proložené mezerou, v levém všichni ostatní. Většina řidičů volí kompromisní rychlost 80+, je tam úsekové měření s kamerami, takže oba pruhy jsou zaplněny.

Dne 4. května 2016 krátce před třetí hodinou odpolední se v tom úseku objevil kámoš A1R CRAFT a vynucoval si volný průjezd levým pruhem nepřetržitým blikáním a prohlížením si kufrů zblízka. Slabší povahy se snažily vmezeřit doprava mezi tiráky hned, ty silnější chvilku odolávaly a pak to taky vzdaly.

A1R CRAFT po chvíli blikání zmizel v dáli, počítám, že ušetřil asi čtyři minuty.

Značky na přání považuji za iracionální hračku pro nedorostlé hochy, ale jednu výhodu mají. Jak praví biblický klasik, podle značky poznáte je ...

Ale je možné, že A1R CRAFT opravdu, ale opravdu někam spěchal. Třeba mu letěl aircraf.

Autor: Karel Jelínek | čtvrtek 5.5.2016 9:09 | karma článku: 21,46 | přečteno: 751x