Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak co, ty lháři. Karle lžeš, až se ti od huby práší

1 0
možnosti

P88e25t57r 42Č10e83j81k35a

9. 11. 2015 21:40

Vy toužíte, aby vás pan Januška žaloval, že? ;-D

1 0
možnosti

Teď jsem v mé oblíbené skupině na FB (židovské vtipy) objevila pořekadlo, o které se musím podělit (i když normálně tohleto posílání mouder po netu nesnáším) :

"Exhibicionista, neublíží dojista, horší jsou ti s pudy, vnucovat své bludy...."

2 0
možnosti

Jestli někdo zneuctívá Ústavu, tak jsi to ty Karle, nikdo jiný.

3 0
možnosti
Foto

... a stále kvoká, kvoká, ....

3 0
možnosti

P67e62t53r 59Č72e63j34k21a

9. 11. 2015 11:20

Jinak pane Januško - pár citací ze soudního řádu Rakouska-Uherska - zákon č.: 113/1895 Sb.:

§ 447: "Ve vyhotoveních rozsudků budiž zejména zdůrazněno, že ku podání opravného prostředku proti rozsudku, jakož i k opravnému řízení vůbec jest třeba zastoupení advokátem."

§ 463: "Na odvolací řízení budiž užito předpisů o řízení před sborovými soudy první stolice potud, pokud z dalších ustanovení nevyplývající odchylky. V odvolacím řízení musí býti strany zastoupeny advokáty."

§ 474.

"...Bude-li odvolání shledáno v případě § 471 čís. 4 důvodným, budiž rozsudek zrušen a rozepře vrácena zpět procesnímu soudu první stolice podle toho, zda jednání před prvním soudcem provedené jest úplné, buďto jen k tomu, aby vynesl nový rozsudek nebo aby pokračoval v jednání a vynesl rozsudek."

Tzn. za Rak-Uherska nejenže bylo povinné zastoupení advokátem (a to ještě častěji než dnes!), ale navíc k tomu i odvolací soud za Rak-Uherska spory vracel soudu 1. stupně.

Jaký chcete lepší důkaz o vašich lžích? ;-D

3 0
možnosti

P50e55t98r 66Č18e57j87k35a

9. 11. 2015 11:11

Panebože - vždyť jste se v nedávné diskuzi pod článkem za ten blábol o "širších právech" (= nerovnoprávnosti) omluvil.... a teď ho zase opakujete....

Ano, občan s právnickým (nikoliv právním, v tom je velký rozdíl!) vzděláním dovolání podat může a já (i jako občan s právním vzděláním!) nikoliv (a vůbec mi to nevadí, považuju to za správné)... stejně tak jako občan s řídičským průkazem řídit automobil může a občan bez řidičského průkazu nesmí.... stejně tak jako občan s pilotním průkazem pilotovat letadla může a občan bez pilotního průkazu nesmí... stejně tak jako občan s koncesí na prodej zbraní si obchod se zbraněmi otevřít smí a občan bez koncese (třeba s obyčejným živnostenským oprávněním) nesmí.... stejně tak jako občan s lékařským vzděláním může vykonávat činnost lékaře a občan bez lékařského vzdělání nesmí... stejně tak jako občan zvolený do Sněmovny smí navrhovat zákony ve Sněmovně a já jako "běžný" občan nesmím..... stejně tak jako občan starší 40 let se může zvolením stát senátorem a prezidentem republiky, občan mladší 40 let nemůže... stejně tak jako občan ve věku 30 či 40 let nedostane důchod zatímco občan starší určitého věku po splnění kritérií (např. doby pojištění) ano.... stejně jako občan ve věku 19 nebo 20 let nemůže být zvolen do Sněmovny a občan ve věku 21 let už může.... jsme strašně nerovnoprávný stát...... a je to tak správně! ;-D

1 0
možnosti

ad 1) pokud je stat pravni statem, tak to neznamena, ze se nemuze stat omyl a neni proti obcanovi zasazeno protipravne. Znamena to to, ze takova chyba je pak napravena (coz se stalo) a obcan je odskodnen.

ad 2) muzete citovat z Ustavy to, co tvrdite v bode 2?

1 0
možnosti
Foto

Ústava článek 82. říká toto: (1) Soudci jsou při výkonu své funkcenezávislí. Jejich nestrannost nesmí nikdo ohrožovat. Slibprezidentovi: „Slibuji na svou čest a svědomí, že se budu řídit právnímřádem České republiky, že jej budu vykládat podle svého nejlepšího vědomí asvědomí a že v souladu s ním budu rozhodovat nezávisle, nestranně aspravedlivě.“

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.