Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Nejděsivější popírání ústavních a občanských práv bych  viděl v tom že tady dneska nějaká skupina extremistů značkuje občany nadávkami xenofob, islamofob, extremista atd. jen za to že tito uplatňují svoje demokratické právo, nechtít nezvané africké a mohamedánské migranty s kterými jsou za posledních 25 let zkušenosti v EU naprosto strašlivé,  upírá občanům právo mít nedůvěru k těmhle migrantům, mít obavy nebo dokonce oprávněný strach.

Tenhle extremismus je dneska ten nebezpečný a nikoliv nějaká vymyšlená fašizace.

0 0
možnosti
KN

Napadá mě jedna krásná věta z nálezu ústavního soudu US 33/97 :

Mechanická aplikace abstrahující, resp. neuvědomující si, a to buď úmyslně nebo v důsledku nevzdělanosti, smysl a účel právní normy, činí z práva nástroj odcizení a absurdity.

No aspoň po předchozí diskuzi s panem Januškou vím, že u něj je to v důsledku nevzdělanosti.

0 0
možnosti
Foto

Paní Nováková přejete si, abych Vám předložil DIPLOM číslo 71604 o státní závěrečné zkoušce na fakultě Technické a jaderné fyziky ČVUT v Praze, ze dne 28. 1. 1961? Stačilo by Vám to k tomu, abyste mne uznala za vzdělaného?

0 0
možnosti
JL

Vite pane Januska, mate pravdu. Nase zakony nepodporuji nasi ustavu. Nase chovani nepodporuje ustavu. Nasi zastupci se neridi ustavou, a kdyz, tak jen v jejich prospech. Jiz preambule nasi ustavy je, v moji mysli, vykrik nemohoucnosti. Nas stat nema jiz zeme. Dnesni lide nevi kde konci Cechy a zacina Morava. Sousedi Slezko z Cechami? Toto je jen mala ukazka, jak se divam na nasi ustavu ja, obcan CR. Je to jen 'car' popsaneho papiru.

Na konci sveho prispevku chci rici malou poznamku. Znam ustavu zeme, ktera je 234 let stara. Za tyto leta dostala jen min nez 30 dodatku. (dva jsou o jednom problemu, prvni pro zakaz a druhy uvolneni zakazu). Znam take stat, kde ustava byla ustanovena okolo 1600 roku. Stale plati !!!! (navstivil jsem tuto republiku pred tydnem).  Necham vas hadat pane Januska. Vite o ktere tyto dve republiky jde?

0 0
možnosti
Foto

Pane Limo, nevím přesně, o které státy se jedná. Druhá by mohla být Anglie.

0 0
možnosti
AD

Pane Januško, evidentně jste nic nepochopil.

2 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.