Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vy to nikdy nepochopíte. Jen tak mimochodem - Ústavní soud nějak rozhodl a žádné odvolání není přípustné. Ten Váš "rozbor" bych já hodil do koše. Ústavní soud to možná vložil do spisu, ale reagovat na to opravdu nebude. Jen tak mimochodem, když se dožadujete řešení občanské právního sporu u Nejvyššího správního soudu, tak to svědčí o mnohém. Navíc Vám musím sdělit, že soudce se opravdu zřeknout nemůžete. Můžete podat námitky podjatosti soudce - to ano, ale v případě, že bude rozhodnuto, že soudce podjatý není, tak s tím nic neuděláte. Ještě jednou - zřeknout soudce se nemůžete.

0 0
možnosti
Foto

Jednat podle znění Ústavy a Listiny práv, respektovat přirozené znění zákonů je mým nezadatelným právem. Každý soud musí sdělit, na základě kterého ustanovení zákona rozhodl. Vaše domněnka, že se soudce nemohu zřeknout je se opírá o který zákon? Činit mohu vše, co není zákonem zakázáno. Víte kde je toto uvedeno??

0 1
možnosti
JV

Vždyť právo obrátit se na kterýkoliv soud, Vám nikdo neupřel. Problém je v tom, že jste se obracel na soudy, které nebyly k rozhodování o Vaší věci příslušné.:-/

1 0
možnosti
Foto

Není povinností občana znát procesní postupy soudů. Obracel jsem se na všechny soudy, žádný mé nezpochybnitelné právo neuznal, žádný neuvedl odstavec zákona, který by mne tohoto práva zbavil.

0 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.