Výsledky voleb

Máme téměř třicet let od sametové revoluce. Každá vláda vznikla z demokratických voleb. Poznají to občané?

Jak je možné, že tolik občanů bylo obviněných z trestných činů, které nikdy nebyly doložené trestným skutkem. Tluchoř a spol, Parkanová, Dalík, a zřejmě mnoho jiných, kteří nevzbudili žádnou pozornost.

Jak je možné, že občan Rath provozuje svou praxi, i když ho policie usvědčila, že nemá v krabici víno, ale sedm milionů korun? Zaručeně víme, že se to stalo při akci policie.

Poslední volby do parlamentu daly jasnou odpověď našim soudům. Páni soudci: jděte soudit někoho jiného. Vaší povinností je soudit činy, ne právní názory, jak jste byli zvyklí za totality. Byli jste pomocníkem vládnoucích stran. Bohužel v současnosti jste ztratili vazby na vaše chlebodárce, a občané téměř ve všech samosprávných jednotkách vám dali červenou kartu. Bývalé vládnoucí strany se odvolávaly na vaše rozhodnutí, a přesto voliči rozhodli: Pan Babiš nespáchal žádný trestný skutek.  Obvinění bylo ryze politickou záležitostí. 

Nelze očekávat, že státní zástupci a někteří soudci vyvodí závěry z posledních voleb. Naopak, dokud vládnoucí koalice nepřikáže soudcům, aby respektovali Ústavu a pravdivé výroky ve svých rozhodnutích (respektovali zákony matematiky), tak se zlepšení nedočkáme.

Domníval jsem se, že ODS po zkušenostech s levicovým Ústavním soudem a praktikami vládnutí ČSSD dospěje k poznání, že je třeba nápravy. Za jeden z cílů voleb si dala to, co nechce (vládnut s ANO). Ale takový cíl měla mít, i kdyby ho nevyslovila. Nyní říká, že se chce zbavit odpovědnosti, kterou jí občané celé republiky (nejen voliči ODS) svobodnými a demokratickými volbami pověřili. Nerozumím panu Fialovi. ODS patří mezi strany, která byla nezákonnými rozhodnutími soudů a státního zastupitelství nejvíc poškozená.

Předseda Fiala má před sebou dvě možná řesení: odstoupit z funkce předsedy, protože deset procent není na žádný jásot, nebo s pokorou přijmout avízovanou nabídku spolupráce.

Kdyby při té nabídce vzal na vědomí mé návrhy v úvaze Odstraňme justiční mafii, a trval na rozšíření právních předpisů o pouhé čtyři paragrafy, pak by zvítězil zdravý rozum.  Státní pokladna by ušetřila miliardy. Ale co důležitějšího, soudy by musely plnit povinnost, která platí ve všech demokratických státech: Vynášet spravedlivé, to je pravdivé výroky. 

Autor: Karel Januška | úterý 24.10.2017 8:20 | karma článku: 14,21 | přečteno: 461x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11