Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už jsem pochopil, že jste v podstatě monotematický a zřejmě ukřivděný, ale fascinuje mne, jakým způsobem ingerujete do oblasti práva a bez znalosti základních principů se dožadujete implantace matematických pravidel.

Nicméně i přes, snad, pochopení (neznamená přijetí) vaší motivace mne stejně fascinuje, když dokážete napsat:

".....koalice stran, která schválí mé návrhy na doplnění právních předpisů,.........budou nejkrásnějším dárkem nejen voličům, ale všem občanům republiky."

No, nevím, ale nejste poněkud domýšlivý? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem o tom pouze přesvědčený, protože jsem zažil rozhodování soudů na vlastní kůži. A také státních úředníků, kteří si převzali rozhodovat o dopravních nehodách.

0 0
možnosti
Foto

J75i12ř74í 47K83i32n68d21l

26. 10. 2017 12:25

Policie ČR napíše žádost - opakuji žádost o vydání osoby, která má imunitu k tr. stíhání. Mandátový a imunitní výbor dané komory Parlamentu připravuje rozhodnutí komory o vydání poslance nebo senátora k trestnímu stíhání. Zjišťuje, jestli jsou dány veškeré podmínky pro trestní stíhání poslance (senátora), provádí nutná šetření a umožňuje obviněnému členu komory, aby se k této záležitosti vyjádřil. Zprávu z tohoto šetření předkládá výbor komoře a ta rozhodne o vydání či nevydání svého člena. Rozhodování Poslanecké sněmovny o přípustnosti stíhání poslance má charakter rozhodování o odebrání procesní imunity, poslanec teprve v průběhu trestního stíhání uplatňuje veškerá zákonem a ústavním pořádkem přiznaná procesní práva, včetně práva na obhajoby

3 0
možnosti
Foto

J17i87ř79í 97K61i69n50d67l

26. 10. 2017 12:17

Nasvědčují-li prověřováním zjištěé a odůvodněné skutečnosti tomu, že byl spáchán trestný čin, a je-li dostatečně odůvodněn závěr, že jej spáchala určitá osoba, rozhodne policejní orgán neoprodleně o zahájení trestního stíhání. Opis zahájení zašle obvinému a státnímu zástupci.

0 0
možnosti
MS

Uvádíte pravidla formální logiky, která ovšem mají plnou platnost v oblastech, kde lze formální logiku aplikovat. Právo a mnoho dalších oblastí kritériím platnosti formální logiky nevyhovuje; neplatí tam jen nula nebo jednička.

2 0
možnosti

P86e66t71r 70Č63e45j93k45a

26. 10. 2017 12:11

Vysvětlujte to ovšem člověku, který jinou logiku než systém 1/0 nezná.....

3 0
možnosti
AD

Pane Bože, proč nás trestáš? A tohle se pyšní titulem inženýr. Pane Januško, nikdy, opakuji nikdy v historii nebyl, co se týče výroku soudu, aplikován důkaz opaku, tak jak jej zná matematika. Pokud to tvrdíte, doložte to prosím byť i jediným důkazem. Děkuji

2 0
možnosti
Foto

Vidím, že se chybinka vloudila. Když s verdiktem odvolacího soudu je stále některá strana nespokojená, má možnost podat dovolání k dovolacímu soudu.

0 0
možnosti

P60e43t42r 81Č54e29j45k34a

26. 10. 2017 11:08

Pokud druhoinstanční soud ruší rozsudek soudu prvního stupně, tak vzniká úplně nové rozhodnutí ve věci, a proti tomuto novému rozsudku musí mít OBĚ strany opět zachovaná plná práva na řádné opravné prostředky (a tedy musí mít obě strany právo na podání odvolání) - a proto musí být případ vrácen zpátky první instanci, aby toto právo na odvolání pro obě strany bylo zachováno. Dovolání je něco úplně jiného a je možné jej podat jen v určitých případech, tzn. v mnoha případech dovolání není vůbec možné, tam veškeré možnosti končí u soudu druhé instance, tedy u odvolacího soudu.

0 0
možnosti
AR

Protože Babiš byl zvolen do parlamentu, dostal poslaneckou imunitu a parlament bude muset znovu jednat o jeho vydání k trestnímu a soudnímu řízení. Jeho obvinění nepozbylo platnosti!!

2 0
možnosti
JL

Karle - jenom taková drobnost. V kauze Čapí hnízdo se soudy zatím vůbec neangažují. Zatím prostě nedělají nic. V tuto chvíli má věc plně v moci policie dozorovaná státním zastupitelstvím. Tedy moc výkonná. Jestli bude někdy podána obžaloba, tak teprve poté vstupuje do hry moc soudní.

6 0
možnosti
Foto

To soudce neschválil žádost o vydání p. Babiše??

Kdo tedy, státní úředník?

1 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.