Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

presto karma 15 puntiku. To nechapu, on tomu nekdo veri...? 8-o

0 0
možnosti
PK

Marnost nad marnost, všechno je marnost. Autore, vy jste opravdu nepoučitelný právní diletant.

0 0
možnosti
Foto

:)) je zapotřebí dostudovat, zda se preambule"Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá)"...

...také vztahuje na veřejnou správu ;)

...abys to nemusel hledat, tak ofc nevztahuje, pro tu platí, že smí konat jen na základě zákona a v rámci zákona :) Všechno ostatní je nezákonné :)

2 0
možnosti
PV

Rozhodně těch osm státních zástupců, kteří připravovali tuhle vlnu zatýkání na vaše úvahy nepomysleli a šli do toho hlava nehlava. Článek je těžký blábol, neobstojí ani jako nadsázka.

8 1
možnosti
Foto

Hezké, ale pokud citujete Listinu, že občanům je dovoleno, to co není zakázáno zákonem pak z toho musíte vyvodit důsledky: trestní zákon zakazuje i politickou korupci, tedy nabízení něčeho třeba za to, že se ten dotyčný vzdá poslaneckého mandátu.

Co myslíte, bylo by v pořádku, kdybyste  byl poslancem a já za vámi figuroval jako náhradník a já vám za vzdání funkce nabídl k dispozici solimánskou princeznu a solimánské sultánství k tomu?

1 0
možnosti
MN

jen jste ze sveho clanku takticky vypustil nezakonne ukolovani vojenske zpravodajske sluzby, uniklo vam, ze pani poslanci - rebelove - si v podstate o uplatek rekli a vydirali tim, ze jinak shodi vladu, nejak jste pominul skutecnost, ze oni nemeli nejmensi narok na "odmenu" ve forme zajištěni lukrativniho mista ve spravnich radach -  Oni jiste dostali potrebne odstupne ve forme penez z poslaneckeho platu. Vynechal jste v onom sledovani ochranu osobnosti atd. proste jste si vybral jen jednu rozinku z velike vanocky. Zkuste se zamyslet - kdyz odejdete ze  zamestnani, kde se vam spousta veci nelibi - taky vam sef opatri zamestnani na stejne nebo dokonce vyssi finanční urovni? Myslim si, že by jste s takovymi "dukazy" pohorel....

6 0
možnosti
MN

jeste bych snad dodal - to osloveni ...Vazeny ...   je pro mne neprijatelne. Clovek, ktery celil tolika malerum, ktery vymenil temer celou vladu aby se udrzel u moci, clovek ktery vedel o sledovani manzelky - nebot videl fotky z one sledovacky a ktery priznava veci az postupne tak jak se dozvida ze se o nich vi, je proste lhar a takovy clovek neni pro mne vazeny .... uz i tim, ze odstoupil az kdyz uz byl donucen - ale ne jako chlap hned na zacatku!

5 3
možnosti
Foto

Autor stati je zřejmě bytostný technik a pragmatik. Ve vědách přírodních typu matematika či fyzika platí zákony ověřené pokusy , zkouškou či matematickou indukcí.

Naproti tomu politika , práva a vědy ( někteří říkají pavědy...) společenské jsou nauky tzv "ohebné". Ke každé kauze má mnohý právník, politik či sociolog názor naprosto opačný , leč relevantní.

Ústava či jakýkoli zákoník může obsahovat tisíce stran , podstran a paragrafů a stejně nemůže postihnout všechny případy, které mohou nastat. Poté záleží na výkladu toho kterého odborníka......

7 0
možnosti
DK

D34a25v82i39d 43K52r59á94l

17. 6. 2013 6:16

kde je ten důkaz?

7 0
možnosti
DK

Pane Januško, tato myšlenka není dobrá ani trochu.

5 0
možnosti
DP

D63a95d36a65k 96P14e82t40r

17. 6. 2013 6:00

Skoro dobré, jen co dobré mravy? Chápu, s nimi zákon počítat nemůže. Zvláště u politiků z jedné strany. A hlas lidu? Směšné, že?

6 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.