Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

A už zase nemáte pravdu. V případě, že nesoventnost skutečně prokážete, je stát povinen Vám určit advokáta "ex offo". Což znamená, že jeho náklady hradí stát. Např. v trestním řízení jsou dokonce trestné činy, u kterých advokáta mít musíte a pokud si ho nezvolíte, tak Vám jej soud přidělí - a neplatíte nic.

0 0
možnosti
Foto

V občansko právních sporech platí, že  (pouze solventní) občan může podat dovolání (zahájit dovolací proces) k dovolacímu soudu prostřednictvím osoby s právnickým vzděláním - ověřte si to.

0 1
možnosti
KB

Problém je v tom, že vy si celou strukturu soudnictví vykládáte tak nějak po svém. Např. dovolací soud není žádná třetí odvolací instance, proto se na něho (případně ústavní soud) můžete obrátit v přesně stanovených případech. Víte, ono samo myšlení někdy nestačí, ale člověk by měl také vědět a případně akceptovat věci, které po Evropě platí stovky let.

1 0
možnosti
Foto

Kéž by tomu tak bylo. Porovnejte znění o důkazu (z) opaku za Rakousko-Uherska a toho, který vymyslili právníci v roce 1963, co platí dodnes.

0 1
možnosti
JJ

... akorát tam občas komolí vaše jméno, jednou jste Januška, pak zase Janušek.

0 0
možnosti
JJ

Pane Januška, zmiňují vás zde: http://mobil.idnes.cz/desatero-rad-pro-sjednani-a-vypoved-smlouvy-dozadujte-se-svych-prav-1gi-/mobilni-operatori.aspx?c=A111219_121000_mob_operatori_mer

X

Upřímně řečeno, první procesní chybu jste udělal, když jste se zřekl soudkyně. Zákon to sice nezakazuje, ale taky z toho nic nevyplývá: Z hlediska procesního práva je to právně bezvýnamný akt, v procesním právu jsou významné jen ty akty, které právo výslovně predikuje. Plyne to z toho, že úřední osoby mohou (z moci úřední) činit naopak to, co zákon výslovně předpokládá, zákon akt "zřeknutí se soudkyně" nezná, tudíž nemůže ukládat úředním osobám ani žádnou reakci na akt "zřeknutí se soudkyně".

X

Sám smlouvy po telefonu z iniciativy druhé strany ZÁSADNĚ neuzavírám, a to ani "s výhradou". Problém byl asi v tom, že uzavření smlouvy jste přiznal, ale neunesl jste důkazní břemeno té výhrady.

Nicméně, pokud po uzavření smlouvy operátor změnil obchodní podmínky ... viz odkaz, který jsem uvedl.

0 0
možnosti
Foto

Je to zajímavý názor. Je v procesním právu termín "opuštění republiky" ? Již tam není. Z toho plyne, že každý může republiku opouštět kdykoliv, pokud mu to jménem zákona někdo nezatrhne. V procesním právu není termín "zříci se soudce". Z toho plyne, že každý může prohlásit zříkám se soudce, který špatně rozhodl. Když toto mé rozhodnutí soudce nerespektuje, jak to, že republiku opouštět mohu?

0 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.