Ústavnímu soudu

Jestliže se některá moc (výkonná, zákonodárná, soudní) začne řídit dogmaty a ignoruje zákony přírody, dopadá to špatně. Vzpomeňme na dogma církve římsko-katolické o otáčení Slunce kolem Země.

V podobné situaci se nachází naše republika. Ústavní soud by měl dohlížet na práva a spravedlnost pro občany. Soudy trvají desetiletí. Ústavní soud musí vymýšlet nové termíny (indemita), se kterými se občan nikde nesetkal. Trestně stíhaní občané běhají po svobodě a hrdě vykonávají lékařskou praxi. Premiér je označován za trestně stíhaného, ale žádný soud takový verdikt nevynesl. Úřad Státních zástupců vypracoval dvě obžaloby. V jedné jsou obvinění páni Babiš a Faltýnek. Soud se obžalobou nezabýval. Ve druhé je obviněn pouze pan Babiš. Ani touto obžalobou se soud nezabýval. Přesto se budou zákonodárci zabývat tím, zda občan Babiš, označený úřadem státního zastupitelství a některými samotnými poslanci za „trestně stíhaného“ může vykonávat funkci premiéra.

Vážení soudci Ústavního soudu.

Ústava a slib přikazují každému soudci, aby rozhodoval nestranně a nezávisle. Může někdo nařídit soudci, aby rozhodoval podle jeho „závazného právního názoru“? Může se soudce v prvním stupni řízení vrátit ke svému rozhodnutí a vydat jiné rozhodnutí?

Když jste si vymysleli svůj „soudní řád“, oddělili jste se od „občanů bez právnického vzdělání“. V rozporu s Ústavou a Listinou práv. Povinné zastoupení advokátem je jeden z vašich nejhorších výmyslů.  Za léta vaší praxe vám musí být zřejmé, že neplníte funkci, pro kterou jste v Ústavě. Z Ústavního soudu se stal dovolací soud. V rámci kontinuity (se soudy v totalitním systému) jste potvrzovali výroky, které v právním státě neobstojí. Ignorujete pravdu v soudních rozhodnutích. Zákony přírodních věd a matematiky nesporně patří do každé právní soustavy.

Měli byste navrhnout moci zákonodárné taková opatření, které urychlí učinit z republiky právní stát.

V první řadě aby institut státních zástupců přešel od moci soudní do moci výkonné. Ve druhé řadě aby soudy respektovaly zákony přírodních věd a matematiky.

 Ing. Karel Januška, ID: uiz6ad

 

Autor: Karel Januška | pátek 23.11.2018 5:24 | karma článku: 10,71 | přečteno: 242x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11