Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Karle, moc zákonodárná nikdy nemůže zvrátit rozhodnutí moci soudní. To by fakt byl malér, kdyby nějací politici kecali do pravomoci soudcům.

2 0
možnosti
BT

zdá se že v tom máte guláš pořád ;-D

2 0
možnosti
RC

NS rozhodoval jeden konkretni spor jednoho soudce se svym zamestnavatelem. Proto take jediny, kdo to mohl dat k US, byl predseda toho soudu. To, ze rozhodnuti ma vliv neprimo i na ostatni soudce, je jina vec. To by totiz US nemohl rozhodnout temer nic, protoze temer kazde rozhodnuti US obecne o zakonech CR ma vliv i nas soudce.

2 0
možnosti
Foto

Všichni soudci kteří spor řešili, si museli být vědomi důsledků svého rozhodnutí. Každý soudce (i navrhovatelka) nerespektoval Ústavu. Všichni jednali podjatě. Každý soudce měl možnost zříci se rozhodování v důsledku podjatosti.

0 0
možnosti

Mýlíte se. Jakkoli je asi takový omyl pochopitelný. Protože kdysi ÚS rozhodl stran žaloby jakéhosi soudce či soudkyně ohledně nedstatečného zhodnocení zásluhovosti v jeho či jejím dle něho či jí nízkém důchodu. Tam skutečně neměl, co rozhodovat neb míra solidarity je legitimním nikoli protiústavním či neústavním rozhodnutím.

Tady jde o něco jiného. Pokud jde skutečně o špatný výpočet, pak je rozhodnutí správné. pokud ale byly dvě legitimní možnosti neporušující zákon, pak jde o rozhodnutí špatné. Vady se Nejvyšší soud dopusti jinde - ohledně koeficientu, kde nezohlednil pozastavení ÚS.

1 0
možnosti
Foto

Žádný soud, ani Ústavní, nemá právo měnit Ústavu. Platí přirozený výklad práva. Nemýlím se.

0 0
možnosti