Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Nahlédnutím na stránky pana Janušky jsem zjistil, že čile zaměstnává nejen OS P-4  a MS v Praze, ale i ČTÚ, Nejvyšší správní soud, min. sprav., Ústavní soud, ... Nyní se dokonce domáhá předložení své kauzy neexistující instituci, jakémusi Správnímu soudu při Městském soudu v Praze.

Řeknu vám, pane inženýre, spolu s Philipem Marlowem: "Komu čest, tomu čest a pastuchovi bejkovec."

2 0
možnosti
JL

Pane Januško, všimněte si, že nejsem jediný, kdo má tu trpělivost a vysvětluje Vám Vaše omyly. Skoro bych si myslel, že dneska už jste mohl uznat faktické chyby, které jste v článku napráskal. Bylo Vám to vysvětleno dost polopatisticky, ale bohužel - nestalo se. Jenom napíšu, že s tím rodinným právem jste mě fakt celkem slušně rozesmál.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, kam byl odstavec a)zasunut. Asi vypuštěn. Celý paragraf mi pořád připadá, že jednal o rodinném právu. I když bych se mýlil, nic se nemění na tom, že termín "naléhavý právní zájem" je jedním z několika, který nepatří do psané formy zákonných předpisů.

0 0
možnosti
Foto

po přečtení diskuze konstatuji - všichni o voze, jenom autor o koze

2 0
možnosti
Foto

Za prvé - citujete starý o.s.ř., od 1.1.2014 platí novela a § 80 zní jinak - viz níže

Za druhé - i ve starém znění o.s.ř. celý § 80 nepojednával o rodiném právu a logicky je to vidět, že tam bylo vyjmenováno za a), za b), za c).

A o tom rodiném právu je jen písmeno a). Ze znění to je krásně logicky vidět. ž mě to u člověka s takovým logickým myšlením překvapuje, že to nevidíte.

1 0
možnosti
DG

Pane Pavelko, nemá to cenu, věřte mi.

1 0
možnosti
Foto

Pane Dokoupile, ještě jednou, speciálně pro Vás, provedu logický rozbor současného znění paragrafu 80 Osř. 

Domáhám se (jako každý žalující) určit právní poměr (vztah) mezi mnou a odpůrcem. Náš právní vztah (poměr) je vždy takový, že já jsem žalobcem a protistrana odpůrcem. Vždy mám naléhavý právní zájem na tom, aby soud rozhodl, protože jsem v přímém jednání s protistranou neuspěl. Každá protistrana má vždy naléhavý právní zájem na tom, aby sporná věc nebyla soudem rozhodnuta, protože stávající stav jí vyhovuje. Z toho mi plyne, že celý paragraf je nesmyslný a soudce, který rozhodne na základě tohoto odstavce, měl by být poučen, jak chápat zákon. Soudce může prohlásit: podle svého svědomí rozhoduji takto…..  Ale odvolávat se na tento paragraf je nesmysl. Ten, kdo takový paragraf do zákona prosadil, měl by se nejméně stydět. Ze zákona činí paskvil.

0 0
možnosti
AD

Ten § není žádný paskvil, ale je tam přesně kvůli lidem jako jste Vy. Je tam z toho důvodu, aby se soud nemusel zabývat zcela marginálními spory, jako třeba jestli jsem Vám povinen platit pětikorunu za každé přečtení vašich "skvělých" právnických "logických" rozborů.

0 0
možnosti
Foto

Vy a pan Klušák se vemte za ruce a jděte a jděte  a .....

2 0
možnosti
Foto

No ty dva v jedné místnosti by mohl být zajímavej film.

0 0
možnosti
AD

Pane Januško vy nepřestáváte překvapovat. Nejenže necituje z platného OSŘ, protože § 80 !!!platného!!! OSŘ zní: Určení, zda tu právní poměr je či není, se lze žalobou domáhat jen tehdy, je-li na tom naléhavý právní zájem. Nic víc nic míň. Navíc dokonce tvrdíte, že § který citujete jedná o rodinném právu. Dost dobrý blábol také je vaše tvrzení, že jestliže soudce rozhodl na základě tohoto odstavce ve prospěch protistrany, a spor není o rodinném právu, jedná podjatě ;-D. Opět jte nezklamal, jako vtipné čtení před spaním dobrý, informační hodnota nula, pouze snůška vašich nesmyslů.

5 0
možnosti
Foto

Prosím, vypište mi celý paragraf 80. Je možné, že "občané s právnickým vzděláním" si ho ještě prostřednictvím parlamentu upravili. Protože takto rozhodoval soudce v mém případě, tak si to , prosím, ověřte. soudniproces.wz.cz a další, vždy uvedeno pokračování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.