Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Myslím si, že by Parlament České republiky (pro neznalé se skládá z Poslanecké sněmovny a Senátu), měl přijmout zákon o jednom paragrafu, který by zněl: "Karel Januška je analfabet" (když už můžeme mít zákon, který říká: ten a ten se zasloužil o stát). Podotýkám, že nechci být mazán, proto navrhuji toto znění. Jinak bych uvedl, že umím i slova lehce sprostější.

0 0
možnosti
EP

Zdlouhavá osobní diskuse. Většinou příspěvky odsuzují, negují a to jak autora, tak i diskutující. Jsem na to naprostý lajk, ale dovolím si jen obecnou poznámku.

  Prosím vysvětlete proč je obrovské množství "kauz", které jsou šířeny úžasnou silou všemi sdělovacími prostředky, vyšetřování trvá často i dobu v řádech roků, soudní řízení se vleče většinou podobně dlouho a nakonec pro nedostatek důkazů je vše ukončeno.

  Vždy lituji nejen stíhané a zejména jejich děti, ale i fanatické projevy veřejnosti, která je zmasírovaná až zblbnutá buď s palcem nahoru nebo dolů. Je i řada dalších vedlejších politování hodných jevů z této oblasti, které pomíjím vědomě.............

  Buď je to všeobecný stihoman co vidí nepřátelského zločince v každém okolo jdoucím,

či celý bezpečnostní, soudní a jinak spřízněný aparát, který je nekvalifikovaný tím, že se málo snaží být nestranný a spravedlivý, či dokonce podlehne mediálním tlakům.

  Prosím vyslovte se k tomu, ale jednoduše, bez odsudků a urážek jen s tou obrovskou zodpovědností hledání Pravdy.

0 0
možnosti
JL

Opět se jedná o článek lživý.

1 0
možnosti
AD

Pane Januško, jak jste přišel na takovou kravinu, že důkaz opaku byl z našeho právního řádu odstraněn ? To si může myslet člověk pouze slabšího ducha, nebo ten kdo vůbec netuší co tento termín znamená.

4 0
možnosti
Foto

Odkazuji na mé předešlé úvahy, třeba: Dodržovánízákona.  Byla odstraněna podstatná část, která stanovovala, zda lzedůkaz opaku aplikovat. Tato část byla vypuštěna:

 Důkaz opaku jest dovolen, pokud jej zákonnevylučuje. (§ 270 Reichsgesetzblatt 1849 - 1918, böhmisch).

 A soudcitento důkaz ignorují.

0 1
možnosti
Foto

Protože ty zkušenosti mám, mohu říci, že za takto vykonstruované obvinění by se nemusela stydět ani bývalá komunistická prokuratura.

1 0
možnosti
KB

K53a66r76e30l 68B21o48k

19. 5. 2014 9:14

Velice kvalitně napsáno. KarmaR^

1 2
možnosti
AD

Vy toho o právním řádu asi moc nevíte, že? Stejně jako pan Januška. Jinak by jste nemohl téhle snůšce nesmyslů dát karmu.

2 2
možnosti
OU
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.