Otevřený dopis prezidentu republiky

Zadržení bývalých poslanců hodnotím jako trestný čin, který spáchala Česká republika. Vyjadřuji názor, že  jsme státem policejním.

Vážený pane prezidente.

dopise  (z 19. 6. 2013) jsem Vás požádal, zda byste nepožádal Nejvyšší správní soud, aby rozhodl, jestli postup policie v případě zadržených poslanců je v souladu se zákonem. Podle mých úvah Česká republika spáchala trestný čin omezování osobní svobody nevinných občanů.

Opakuji důkaz: Ústava Článek 2:

(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Poslanec získal mandát ve svobodných volbách. Podle uvedeného článku Ústavy může se svým mandátem činit, co není zákonem zakázáno. Čili může se ho vzdát, může ho vyměnit za jinou funkci, může ho prodat (za což může být možná obviněn z nemorálního jednání). Nikdy nesmí být obviněn, že se dopustil trestného činu, protože takový trestný čin není nikde v zákoně uveden (nakládání s poslaneckým mandátem). Soudce porovnal jednání poslanců (a ostatních) s trestným činem vraždy. Tato analogie je zcela scestná, protože uvedené jednání (nakládání s mandátem) se nikdy nestane trestným činem (jako je vražda).

Trestný čin spáchala Česká republika. Policie si vymyslela trestný čin (napomáhaní v trestné činnosti skutku, který se mohl stát) a na jeho základě zbavila nevinné občany základních občanských práv (svobody pohybu). Zodpovědná za tento čin je státní policie. Zodpovědný je soudce I. stupně. Zodpovědná je vláda, protože tomuto činu včas nezabránila. Nejvyšší správní soud neplní svou funkci, protože o skutku byl informován a nic nečiní.

Nevím, jak se cítíte, ale mne se zadržení skupiny nevinných občanů bytostně dotýká. Vkládal jsem naději, že požádáte Nejvyšší správní soud, aby věc urychleně vyřešil. Koncem totality jste napsal pěkný článek o československé ekonomii. Tenkrát to byla odvaha, protože soudy soudily podle závazného právního názoru, že komunismus zvítězí na celém světě. Tento názor už neplatí, ale konkrétní odstavec v našem zákonodárství nejen zůstal, ale běžně se podle něj vydávají rozhodnutí. Soudci soudů II. stupně rozhodují podle tohoto paragrafu. Proto některé soudní spory přetrvaly jak funkční období V. Havla, tak vaše funkční období coby předsedy vlády a rovněž funkční období V. Klause jak premiéra, tak také prezidenta. Nejznámější byl soud s brněnskými studenty a představitelem vedení fakulty.

Vážený pane prezidente, vyhověl jste demisi premiéra Nečase, ale současná vláda by měla napravit to, co svým spolustraníkům způsobila. Hlavně napravit příčiny v zákonodárném sboru. V případě, že necháte dojít k novým volbám, tak se to v dohledné době rozhodně nestane. Vychází mi, že jsme státem policejním. Jestli mi můžete logicky vyvrátit, že Česká republika nespáchala trestný čin omezování osobní svobody nevinných občanů, bude se mi lépe usínat.

 Děkuji Vám.

Ing. Karel Januška

Roztoky 24. 6. 2013.

Autor: Karel Januška | pondělí 24.6.2013 6:06 | karma článku: 18,81 | přečteno: 1271x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11