Od socialismu k právnímu státu

Aby se republika stala skutečným právním státem, musí svobodné volby určit subjekt, který bude vládnout v příštím volebním období.

Ustanovení nové vlády znamená, že veškerá moc výkonná (policie, armáda, státní úředníci, kontrolní orgány) musí pracovat tak, aby cíle nové vlády byly splněné.

Moc soudní se nesmí žádnými volbami měnit. Předpokladem je, že moc soudní pracuje přesně podle znění Ústavy a Listiny práv. To v naší republice neplatí.

Socialistický stát trvá na tom, aby se moc výkonná řídila sociálními principy. Takové principy si kdysi dávno nadefinovala vítězná strana, a nehodlá se již vzdát. Ale to je cesta, která snadno vede ke zvratu právního státu ve stát diktátorský. Hitlerovo Německo je toho zářným příkladem. Marxův názor na „vykořisťování dělníků“ třídou kapitalistů mnozí z nás zažili. Sametové revoluci se dosud nepodařilo zvítězit. Zdědili jsme moc soudní, která se nehodlá řídit Ústavou, ale zákonnými postupy ze socialistické éry.

Důkaz je jednoduchý. Občané družstva Svatopluk si dostavěli své nemovitosti. Soudní mafie rozhodla, že nebude respektovat základní právo občana, „občan může činit vše, co není zákonem zakázané“. Odsoudila tyto občany k tomu, aby svůj majetek odevzdali státu, který socialisticky tento majetek přerozdělí.

Úředníci kontrolního úřadu (lhostejné kterého zda NKÚ či ÚHOS) si přivlastnili pravomoc, že budou rozhodovat proti vůli voličů, a budou rozhodovat podle socialistických principů. Jestliže stát uzavře smlouvu s některým partnerem, pak nesmí existovat žádný státní úřad, který takovou smlouvu zpochybňuje. Legálně uzavřená smlouva mezi státem a jiným subjektem, musí být platná pro všechny vlády, které budou u moci i po volbách a ustavení jiné vlády. V právním státě nemá firma Kapsch právo zpochybňovat žádnou smlouvu, ve které není účastníkem. Státního úředníka kontrolního úřadu, který takový postup povolil, je nutné okamžitě zbavit jeho pravomoci, čili rozvázat s ním pracovní poměr.   

Ústavnímu soudu je lhostejné, když podřízené soudy rozhodují podle předpisů z totality. Struktury z totalitního řízení státu se nehodlají vzdát moci.

Je v plné moci současné vlády přijmout taková opatření, která zabrání reliktům socialismu. Jakým způsobem naznačuji v otevřeném dopise Ministryni spravedlnosti ( https://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=730193 )

Ing. Karel Januška, ID: uiz6ad                                                              

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Januška | pátek 4.10.2019 11:11 | karma článku: 9,12 | přečteno: 259x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11