Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

podle mne to prohráváte kontumačně prostě proto, že nedodržujete procedury (nerespektujete procesní právo), ačkoliv vám vjejich dodržování nic nebrání.

Prostě není možné, aby se kterýkoliv soudce kdykoliv zabýval čímkoliv, to by v tom byl ještě větší zmatek, než je.

X

Čímž nechci říci, že je vše v pořádku. Konkrétně, u ústavního soudu a konkrétně stran povinnosti být před Ústavním soudem zastoupen advokátem.

Myslím, že je v pořádku být u ústavního soudu být zastoupen advokátem (jinak by ústavní soud musel luštit zmatečná podání, a na to prostě nemá lidi).

V pořádku ale není to, že !!Ústavní soud na jedné straně konstatuje, že je porušením práva na spravedlivý proces, pokud straně sporu, která spor zcela vyhrála (čili soud jí dal zcela za pravdu v meritu věci) a spor nezpůsobila, není přiznána úhrada nákladů řízení (tedy výrok II): http://www.concourt.cz/clanek/3625, !!a přitom se sám podle této zásady neřídí, když nepřizná stěžovateli nárok na náhradu za odměnu advokátovi, kterým musel být před ÚS zastoupen, poté, co mu přiznal, že soud v jeho případě rozhodl nespravedlivě (nelogicky a na základě důkazů, které neprovedl): http://profipravo.cz/index.php?page=article&id_category=128&id_article=255933&csum=f7a374d7

0 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že popisovaný spor, o kterém rozhodoval Ústavní soud, vůbec nepatří do rozhodování Ústavního soudu. Spor měl být řešen dovolacím senátem, sestaveným při odpovídajím soudu. Senát by se měl skládat ze soudce, advokáta a odborníka z laické veřejnosti. Rozhodovat by měl jednomyslně.

Jako občan nejsem povinen znát procesní postupy soudů.

0 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.