Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A je to tu zas. Tak znovu - Ústavní soud již mnohokrát prohlásil, že to co se vám nelíbí (možnost vrácení nižšímu soudu) je v pořádku. Takže v připravovaných zákonech to ani nemůže být jinak, jelikož by to šlo proti Ústavnímu soudu.

Jo já zapomněl, vy vlastně Ústavním soudem pohrdáte, jelikož odmítl Váš případ řešit a odkázal Vás na soud v cizí zemi. Jenže jak jsme Vám tu vysvětlovali (i kolegové) mnohokrát, Ústavní soud neměl jinou možnost, jelikož jste nesplnil podmínky řízení dle zákona o Ústavním soudu. A když jste vyjádřil svůj nesouhlas, odkázal Vás na Evropský sou pro lidská práva, který může posoudit zda ČR porušila Vaše práva.

A abych Vám to připodobnil k Vašim oblíbeným lékařům - Váš postup je asi takový kdybyste s bolestí břicha přišel k doktorovi a rovnou mu řekl - mám zánět slepého střeva, operuj mě. Doktor by vás chtěl vyšetřit a vy byste ho nenechal. Tak by Vás nemohl operovat a vy byste se na něj zlobil.

0 0
možnosti
Foto

Který zákon přikazuje ÚS, aby zkoumal mé vzdělání? Platí rovnost občanů před zákonem? Zkuste se nad tím trochu zamyslet. Víte že dovolání může podat pouze solventní občan, nebo občan "s právnickým vzděláním"? Patří dovolání k základním občanským právům? Možná v tom máte jasno, ale zdůvodnit to musíte na základě zákona, ne na základě "závazného právního názoru".

0 0
možnosti
Foto

Přirozené právo není ukotveno v „éthosu“  našich soudců.

Jejich mravním základem je jakýsi byrokraticko-mocenský postoj. V jistém smyslu jakési apriorní pohrdání spornými stranami. MY jsme soudci. 

To nemůže mít jiný výsledek, spolu s právní džunglí jako takovou, že pohrdání právem bude gradovat.

1 0
možnosti
JZ

J35a90n 37Z58e92m60a18n

29. 3. 2014 17:56

Naprosto souhlasím, jen bych dodal, že často hraje roli i korupce, zvláště pokud je nějaká ze stran sporu majetnější.

1 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.