Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Možná už Vám úplně neslouží paměť, tak bych Vás chtěl upozornit, že jsem se díval na Vaše články z minulosti a všem těm vrcholným představitelům státu jste již o své kauze dopisy psal - dokonce bych řekl, že každému už jste napsal několikrát.

0 0
možnosti
JL

Jo a jen tak mimochodem - žádná předsedkymě parlamentu neexistuje. Parlament je tvořen dvěma komorami - Senátem a Poslaneckou sněmovnou. Asi máte na mysli předsedkyni Poslanecké sněmovny, ale jak chcete něco kritizovat a udivovat někoho Vašimi právními rozbory, když nevíte ani takto triviální věc.

0 0
možnosti
MC

Opravdu pozoruhodné, jak naši soudci "svědomitě" pracují. Též mám osobní negativní zkušenosti se soudními spory, aproto jsem již dávno rezignoval na spravedlivé řešení sporů v naší justici. Nežijeme v právním státě, ale ve státě práva mocnějšího. Proto jsem též přijal presidentovu amnestii, jako jasný apel a zářez do justice. Ona to však na podnosech nestranných veřejnoprávních médii občanům předložila, jako zločin hlavy státu ve formě velezrady. "Ať vzkvétá náš rozbujelý všehoschopný státní aparát." Občané rádi dobrovolně podpoří svůj pranýř ponížení svobody jednotlivce v altruistickém duchu rovnosti na všech úrovních lidského bytí. Máme to co si zasloužíme.

0 0
možnosti
Foto

Je to opravdu těžké a stále stejné domoci se u nás občanských práv. Sedm let jsem se soudil o spatně vypočtený SD. Jednalo se o jednu chybu v součtu vyloučených dnů, celkem 16 položek. Paní samosoudkyně u MS v Praze se ptala o co Vám jde. Já nemám kalkulačku. Tak jsem ji sdělil, že já 16 položek sčítám z hlavy! Vrchní soud uznal chybu, ale chybně to zdůvodnil, že se to výpočtu vpodstatě nedotklo. Další 2 body byly výkladem ustanovení zákona o důchodovém pojištění.My jsme se učili na právnické fa UK, že může li být ustanovení zákona vyloženo, má tak být učiněno. Došel jsem až k NS, který to nechal ležet až do r. 2002, kdy vznikl NSS. A odtud mně nějaký "soudce" sdělil, že moji "kasační stížnost nemůže vyřídit, neboť jsem ji podal p o z d ě. Jak jsem ji mohl podat pozdě, když v roce 1997 žádná kasační stížnost neexistovala  až teprve při vzniku NSS zákonem s účinností os r. 2002. Lituji, že jsem již neměl dále sil po 7 letech a sdělil tomu machrovi, že to vzdávám pro vyšší spravedlnost a že jsem nešel dále se stížností do Strassburgu. Ani prezident Havel mě nepodpořil. Mám toho stále 20cm fascykl na památku spravedlnosti našich soudů. U MSS mně dokonce samosoudkyně vyhrožovala pokutou 50 tis K4. když jsem ji upozornil, že chybně mluví věcně i právně!. Mohl jsem mít měsíčně o 188 Kč více.

1 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.