Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

"Pak soutěžící musí vyplnit kartu..." 8-o

Musí ? Kdo je k tomu nutí? :-P

0 0
možnosti
Foto

J81a66n 74P49a83v24e92l43k97a

17. 5. 2014 23:10

Chtěl bych pana Janušku upozornit, že jsem právě požádal redakci blogů na iDnes o přezkoumání, zda jeho články neporušují kodex blogera. Uvádí nepravdivé informace, neopravuje je, jak kodex uvádí a zveřejňuje soukromou korespondenci bez souhlasu autora. Vše kodex blogera zakazuje. Očekávám, že dřív než v pondělí se k tomu nedostanou. A poté uvidíme...

A k článku a k diskuzi - zdůvodnili a dokázali jsme Vám mnohokrát, že se mýlíte. Vy to ale nejste schopen přijmout, jelikož Vaše myšlení je již pokřivené buď duševní nemocí nebo senilitou (nehodící se škrtněte). A k tomu usvědčený lhář (viz minulé diskuze).

Jinak Vaše články čtou i studenti MatFyzu a smějou se Vám. Jste k smíchu nejen právníkům, ale i matematikům. Jste k smíchu všem. Jste takový ubohý klaun.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Pavelko. To, že se někdo směje, je známkou dobré nálady. Znovu se Vás ptám: Rozumíte této větě: „Důkaz opaku jest dovolen, pokud jej zákon nevylučuje.“  

To je paragraf, který platil za Rakouska. Vždycky platilo a platí, že zákony matematiky jsou nedílnou součástí zákona. Bez diskuze všechny zákony matematiky. Důkaz opaku je v matematice důkaz sporem.

Nemohu za to, že za totality byl uvedený paragraf odstraněn ze zákonných předpisů. Tenkrát se nehodil a soudci soudili podle závazného právního názoru, že "dělnická třída, zastoupená komunistickou stranou, zvítězí na celém světě". Asi jste tu dobu nezažil. 

Současná "Právní věda" měla již čtvrt staletí na to, aby vrátila uvedený paragraf zpět do právních předpisů. Neučinila to. Buď z nevědomosti (neznalosti důkazu opaku), nebo obavy ze ztrát, které paragraf  učiní "občanům s právnickým vzděláním".  Jedná jako mafie.

S tím se nikdy nesmířím. Nepravdivé výroky nesmějí soudci vynášet. Zákon jim to zakazuje. Čím dříve si to poslanci a "osoby s právnickým vzděláním" uvědomí, tím menší ztráty bude stát povinen hradit. Škody, které soudci napáchají, budou menší.

Píšete: "zdůvodnili a dokázali jsme Vám mnohokrát, že se mýlíte." Bohužel, Vaše tvrzení je nepravdivé. Žádný důkaz jste ani Vy, ani ostatní diskutující "osoby s právnickým vzděláním" nepředložili.  Poznámka: Nevím, jaké nepravdivé informace jsem uvedl a čí soukromou korespondenci jsem zveřejnil.   Jsem rád, že Vaše příspěvky nejsou mazány.

0 0
možnosti
JL

A který zákon tu soutěž zakazuje? To jsou Vaše slova Karle, často je používáte.

2 0
možnosti
Foto

Víte něco o Obchodním rejstříku?

0 0
možnosti
Foto

Tak odmítají zveřejnit ale blog Vás napsat nechají. To je od nich dost chytré.:-)

3 0
možnosti
Foto

MFD a iDnes  není totéž.

0 0
možnosti
PK

Chlape, aspoň trošku sebereflexe. Vaše pomatené právní "analýzy" píšete kde komu a každej vás ignoruje. Otevřete už pro pána krále oči. Neignorují vás, protože chtějí ututlat nějakou nespravedlnost. Ty "analýzy" stojí prostě za straou belu a vychází z vašich minimálních právních znalostí. Proto vás všichni ignorují.

6 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.