Arogance moci soudní a doporučení soudcům I. stupně.

Z veřejných zdrojů je známo, že soudce Šott je v rozporu s rozhodnutím nadřízeného soudu (případ VV-Bárta).

Domnívám se, že by všichni soudci I. stupně měli své rozsudky podstatně zkrátit. Jsou to hotová literární díla, ve kterých popisují skutečnosti ze soudního spisu. Rozhodnutí soudce by mělo obsahovat odkaz na odstavec zákona, podle kterého soudce rozhodl. Každý soudce má právo rozhodnout podle svého svědomí (soudcovské cti, morálního principu). Takové rozhodnutí by v rozsudku měl soudce patřičně uvést. Každý soudce má právo v každém rozsudku uvést skutečnost, že na rozhodnutí, které učinil, nehodlá nic změnit. Stačí, aby v rozsudku uvedl: Toto rozhodnutí je mým konečným a v souladu s  Ústavou přestávám být zákonným soudcem tohoto případu. 

Je zřejmé, že soudci odvolacího, kteří vracejí věc soudu I. stupně porušují Ústavu. Odvolávají se na "závazný právní názor". Není horšího zdůvodnění, než postupovat tímto způsobem. Podle závazného právního názoru se soudilo za totality. Tímto způsobem soudci odsoudili tisíce lidí k práci v uranových dolech, protože nesdíleli závazný právní názor, že dělnická třída zvítězí na celém světě. Soudce(i) odvolacího soudu se zbavují odpovědnosti za své rozhodnutí a tíži tohoto rozhodnutí kladou na soudce, který případ řešil s největší pečlivostí. Tím dochází k nezákonným rozhodnutím soudců I. stupně, nebo naopak k pokrytí nesmyslného rozhodnutí soudce I. stupně.

Příčiny této skutečnosti jsou zřejmé. Občanský soudní řád je totalitní paskvil mezi zákonnými předpisy. Nerespektuje základní postulát Listiny práv, že svéprávní občané jsou si ve svých právech rovni. Advokátům a „osobám s právnickým vzděláním“ přiřazuje jiná práva než svéprávným občanům. Průběh soudního procesu si určují soudci tak, jak jim to vyhovuje. Odvolací soudy můžou a nemusí rozhodnout. Jak by vypadalo zdravotnictví, kdyby se občané museli léčit podle Nemocničního řádu? V justici je to normální.

Jak vypadá spor, když občan požaduje, aby soud postupoval podle Ústavy je uveden na adrese: http://dokumentytmobil.wz.cz 

Základní rámec Soudního řádu jsem se pokusil nastínit v tomto článku.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Januška | úterý 2.7.2013 5:55 | karma článku: 14,83 | přečteno: 805x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11