Naštvaní občané mohou smést politický systém

Ve Finsku téměř neznají korupci. Spolu se Švédskem je to nejméně korupční země na světě. Přesto se po Švédsku i ve Finsku se k moci dostali radikálové. Proč? Protože vlády těchto zemí neřešily nespokojenost občanů s imigrační politikou a „krmením rozmařilých jižanů“.  Radikálové budou slibovat řešení problémů občanů.

 

Ani naši politikové nechtějí slyšet hlas lidu. Jak napsal šéfredaktor Týdne František Nachtigall v článku „Lid  vezme právo do svých rukou. Chybí už jen krůček.“  Vřele doporučuji přečíst. Až se u nás budou všichni divit, jaké strany se dostanou k moci, tak zde je příčina a počátek.

 

Politikové zapomínají na dvě věci:

1.            Na internetu vzniká nová občanská společnost, která má obrovskou sílu (Wikinomie). Tato síla přestane být závislá na politicích. Lidé si říkají: proč za nás rozhoduje nějakých 80 tisíc členů politických stran?  Jak k tomu přijdeme? Vždyť si ve volbách nemáme z čeho vybrat? Je jedno koho volíme!

2.            Ke slovu se konečně dostanou malé strany, které zatím nepřekročily hranici 5 % pro vstup do parlamentu. Lidé už neuvěří lživým zprávám, že hlasy pro  malé strany propadnou.

3.            Podnikatelé zakládají sdružení proti korupci a přidává se k nim více a více členů. Poctiví podnikatelé se stanou novým mocným nástrojem společenských proměn.

4.            Lidé v celé Evropě hledají způsoby, jak vytvořit nový typ demokracie, kde by dominantní úlohu nehrály politické strany, ale vynikající osobnosti, které se mohou pochlubit čistým štítem  a tisíce občanských sdružení. Občanská společnost je tím pravým řešením. Pokud si chcete o tom přečíst více, přátelé mi doporučili  vynikající knihu:  Peter C.Dienel: Plánovací buňka, občan jako šance; vydal Marek Belza, nakladatel v Krásné Lípě, 1. české vydání ( pořízeno z 5. německého ), 2008.

Knihy nakladatelství Marek Belza je možno  žádat na : mbelza2002@yahoo.com

Vodítkem pro nové uspořádání může být systém ve Švýcarsku , ve Finsku a v dalších zemích. Během dvaceti let se u nás stane realitou. Záleží to na nás.

Autor: Phdr. Karel Červený, Msc., Mba | středa 20.4.2011 10:35 | karma článku: 27,93 | přečteno: 2143x