Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jan-Marťan

21. 4. 2011 9:46
Souhlas

Vřele s Vámi souhlasím. Pouze, z mé zkušenosti - nedělejte si nic z té změti nechápajících nebo negativních reakcí pod blogem. To je na iDnes pravidlo. Ale to asi víte ;-)

I já vidím jediné řešení v posílení občanské společnosti, tedy onoho třetího pilíře moci ve státě (po "státu" a "ekonomice"). Jenomže občanská společnost v Česku nemá velkou tradici - ztroskotává na naší "české" vzájemné nesnášenlivosti (viz politici navzájem, levice vs. pravice, media vs. politici, Cikáni, Němci atd.) a nesmírné chuti, hrát si každý na svém lokálním písečku. Nicméně se to tu už, doufejme, probouzí.

Jan Bílý (http://janbily.blog.idnes.cz/)

0 0
možnosti
M

milanalois

20. 4. 2011 18:52
Bod 4. je blbost.

To je skoro doslova opsané ze Zelené knihy plk. Muamara Kaddáfího.

0 0
možnosti
C

carolusI

20. 4. 2011 18:26
Občanskou společnost

tady budoval nějaký pan Havel. A posloužilo to jen překabátěncům a svazáckým kádrům k upevnění pozic. Teď sklízíme následky. Dalším krokem bude totální rozvrat a nástup nějaké obdoby dělnické strany. Když mi za dvacet let řeknete: vidíš troubo neměls pravdu, budu spokojený. Ale dřív to neberu.RvRv

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

20. 4. 2011 11:58
Osobně zastávám názor,

že raději dotáhnout každé volby do parlamentu jiné strany a staré provařené poslat na politické hnojiště, než volit stále stejné a zkušenější korupčníky a zloděje pořád dokola. Protože nikdo

nepřestane krást když mu to prochází,a

když to umí stále dokonaleji, takže se mu těžko dá něco prokazovat.

Nováčka usvědčíte daleko snadněji a hlavně mu trvá dost dlouho, než naváže kontakty a začne. Pokud mu nedělá poradce nějaký starý protřelý poslanec, jak je to u dnešních "nováčků" v Parlamentu. Za to bych je

povyházel okamžitě z funkcí.

0 0
možnosti
UMPP

utajená milenka pana premiéra

20. 4. 2011 12:03
Re: Osobně zastávám názor,

Co tím docílíš? Vznikne nová TOP10 nebo VVV se sympatickou loutkou na plakátech a se spoustou provařených dinosaurů v pozadí. Dokud u nás nebude existovat jasná a striktní protikorupční legislativa a jasné a striktní postihy všech korupčníků a tunelářů, důsledné vymáhání a praktikování práva, žádný kníže nebo John na barevných bilboardech to nezachrání.

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 4. 2011 11:46
jenomže vlastně na nás vlastně nezáleží

O změně politického systému mohou rozhodnout jen politici sami. A kapři si rybník nevypustí.

0 0
možnosti

daveking

20. 4. 2011 11:23
s malým dovětkem ...

Ve Finsku se nedostávají k moci žádní extrémisté. Co je probůh extremistického na tom, když politická strana řekne, že suverenita a prosperita vlastní země by měla být imperativem pro každého, kdo chce vstoupit do politiky? Je v tom nějaký extremismus?

0 0
možnosti
PS

Petr-007

20. 4. 2011 11:14
Kdyby politický systém závisel na vůli lidí, tak dodnes máme

komunismus. Politický systém, hlavně u malých zemí tvoří převážně vnější vlivy a to je třeba v ČR moc dobře. Představte si, že tady máme přímou demokracii podobnou švýcarské a pak si vzpomeňte koho v Čechách a částečně i na Moravě volili lidi od II. světové války, jaké názory nám sdělují masy prostřednictvím průzkumů - ne toho se opravdu nechci dožít.

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

20. 4. 2011 10:54
Obávám se, že politický systém smést nelze

maximálně se dá nahradit ten současný jiným. Přes všechny dnešní problémy je demokracie asi to nejlepší, co zatím bylo vymyšleno.

Na malé strany bych se nespoléhal. Zatím se každá malá strana, která překročila 5% během krátké chvíle zpotvořila - nyní VV, předtím Zelení, atd.

Internetová komunita nás taky nezachrání.

A podnikatelé proti korupci? Kolik je těch poctivých? Zatím stále platí zákon nabídky a poptávky - dokud nevymizí korupce ve státním a veřejném sektoru, bude i v podnikatelské sféře.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

20. 4. 2011 10:44
Protože vlády těchto zemí neřešily nespokojenost občanů ...

Autore, vy jste chytrej, až do bučí široko daleko! Prosím vás, tam je taková řada problémů a vy se upnete jen na něco. Ale v jednom máte pravdu. EU je snůška takových mudrllínů jako jste vy a, bohudíky neúspěšných, ale o to víc totalitně praktikujících, jen a jen násilnických  marxistických revolucionářů z 60.-70. let, takže jen z této podstaty musí EU všechno dělat blbě. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2815x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik