Nova daleko za hranicí vkusu.

Je neděle 21. 11. 2010. Leccos vydržím. Něco se vydržet nedá. Teď právě jsem nevydržel nepsat.  Večer jsem přepnul na Novu.

Běžela soutěž o talentech. Leoš Mareš vyprávěl, že prohrál sázku s generálním ředitelem sázkové agentury Alešem Hušákem. Nepolíbil extravagantní lady GaGa, slíbil proto, že část pořadu odmoderuje v šatech z hovězího masa - podobně jako ona, když se tak oblékla na předávání cen MTV. GaGa mu dala kopačky (to je dobře, aspoň bude legrace), tak šel na věc.

Šokující okopírovaný nevkus, který se pak objevil na obrazovce, mě donutil psát. Nova ochotně předložila výsledek jeho sázky stovkám tisíc diváků v dobře sledovaném pořadu. Jistěže si nedělám naivní iluzi o tom, že tento pomatený čin byl výsledkem Marešovy aktivity a v Nově ho jen tolerovali.  Jen se divím, jak je možné, že s tím někdo souhlasil? Sledovanost, peníze. Vyzkoušíme, kam až můžeme.

Žádné filtry, žádné brzdy. Jedeme - to vydržíš, Leoši.

Pan generální ředitel Hušák ho dokonce pochválil, že je chlap, který drží slovo.

Navlečený do 20 kg syrového hovězího masa, v botách s hovězího masa a kalhotách ze syrové hovězí kůže moderoval, jako by se nic nedělo. Aby to vypadalo dramaticky, dali na jeviště i živého medvěda Mášu.

Nejsem vegetarián, jím maso, a tak mi někdo klidně může říct, že jsem farizej. Nejsem. Zneužití mrtvoly zvířete k tomu, aby byla ‚‚sranda’’, je odporná nechutnost, neúcta k přírodě i k člověku. Je opovrhováním elementární etikou. V tomto případě je to i neúcta k soutěžícím, kteří se oblékli tak, jak se mají lidé oblékat. Nikdo se tomu nesmál. Moderátor působil jako tragická figurka vmanipulovaná do této frašky scénářem, na kterém se sám podílel.

Leoš Mareš tento večer prohrál. Prohrál Hušák, prohrála Nova, prohrál jsem i já, že jsem se na to díval. Větší odpornost jsem v poslední době neviděl.

Autor: Karel Beneš | pondělí 22.11.2010 0:09 | karma článku: 28,20 | přečteno: 1764x
  • Další články autora

Karel Beneš

To si fakt myslí, že jsme blbci?

11.7.2013 v 1:53 | Karma: 36,18

Karel Beneš

Co naděláme?

29.8.2011 v 10:55 | Karma: 21,03

Karel Beneš

Přežil jsem.

29.4.2011 v 16:52 | Karma: 11,85