Diskuse
Nejsme dobytek, jsme přece lidi
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R16o48b91e18r23t 66A45d31á94m58e79k
Je nás kolem 7.062.000.000. To je důvod všeho.. Umělé války už to neredukují ani náhodou, tak došlo na chemické zbraně v jídle, jako je aspartam (do roku 1960 registrovaný jako biologická zbraň pentagonem) a acesulfam místo cukru a podobně..
J39i66ř56í 54C91á48s90e87k
U nás na dědině se pokoušel jeden odvážlivec obnovit vepřín. Obyvatelé vsi ho vypískali kvůli nárůstu much.
A já sám mám třeba problém s prodejem domácích králíků, nebo když každoročně nabízím na maso mladé kohouty.
Lidé asi nechtějí čerstvé maso. Asi jim ty levné blitky vyhovují.
P29a45v60e38l 87K34u45r64f71ü29r81s66t
Domácí zabijačka nám dá maso za cca 25,-/kg, máme králíky, drůbež. Vajíčka i zelenina, ovoce do marmelád a pálenky. Stačí nebýt líný. Jenže konzum naučil lidi hlavně závislosti, peníze smění za pohodlí a takto to po létech dopadá. Zajeďte ale na venkov, pokud se nezaleknete nemístnými poznámkami EU komisařů o kvalitě potravin zde nabízené, nakoupíte velice výhodně, čerstvě a chutně. A podpoříte
F74e37l55i27x 80H46o19r57á12k
Není nic jednoduššího, než nekvalitní zboží nekupovat. Nemáte totiž pravdu v tom, že jiná alternativa neexistuje. Existuje a není ani tak výrazně dražší. Stačí jen trochu zapojit mozek a ne skuhrat na blogu.
P15a83v28e62l 14H82o23r73á58k
Tuny sajrajtů ze super- , hyper- ap. nelze nahradit nákupem kvality někde na tržištích nebo malých obchůdcích. Mluví se o tom, že na trhu je jen tak kolem 15 procent kvalitních potravin.
R69u38d11o60l70f 56M54e20n13š83í77k
Jo, přesně je to bída
. Za poslední dva roky jezdím hodně často do Anglie, no a má to jeden neblahý důsledek - při nákupu v drtivé většině českých obchodů je mi do breku, a to hlavně při nákupu základních potravin jako zelenina, ovoce, mléčné výrobky apod. Prostě děs
.
Z11d73e11n23a 90K15o11č20í
Jezdím nejenom do Británie. To, co kritizujete jste teda hodně mimo.
Zelenina, ovoce, maso, pečivo a základní mléčné výrobky jsou zcela srovnatelné.
Záleží spíš kde nakuputujete a od jakých dodavatelů kdo bere.
Rozdíl je spíš u těch o něco lepších výrobků : Lepší sýry, lepší jogurty, dražší druhy masa ......, ty se dají koupit i u nás, ale za ně si připlatíte.
Spíš bych to viděl ,ale u drogerie, čokolád ....... které se vyrábí podle vyloženě odlišné receptury pro západní Evropu a ( a levnější ) pro východ.
Mimochodem s tou siláží je autor úplně mimo, protože tento způsob konzervace krmení je znám už od konce 19 století a je dodnes používán i v západní Evropě. Pokud siláž u nás už tolik necítíte, je to tím, že kravíny jsou zrušeny a zemědělská výroba utlumena.
I38v73o 55P39e43t84e24r60k42a
Ostatně vámi rozebírané téma zdaleka není nové: http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice-ev... .
I74v83o 51P32e89t22e58r53k65a
No, jestli je to jedno z těch řeznictví řetězce Novák, tak to není české řeznictví, má jen český název.
J23a66n 98H72u69r42k34a
koukněte na D-test a konkrétně třeba špekáčky ...budete v šoku ...toliko k rýpalům obhajující nepoctivost a nekvalitu níže ...důkazy hovoří zcela jednoznačně tak jak se zde chovají řetězce k lidem by v zahraničí rychle dojeli na konečnou
F78i10l41i81p 14K70r97o80l12u45p84p24e98r
Jasne mate pravdu. To hnusny prosciotto, ten nechutnej parmazan, podradny portsky vino, popripade sunku s 97% masa, belgicky pralinky .... kdo by to zral. Zlaty komunisti!
J90i44ř20í 64M13i22k14š63í83k
Tak přátelé, asi jsem jediný z vás kdo si pamatuje, že se po sklizni řepy se listí silážovalo a to k vůli lepší dojivosti. Dělal to můj dědeček, který byl sedlák a určitě by svým zvířatům nedal něco špatného a používal taky prostředky proti škůdcům!
K82r77i37s13t85ý69n29a 54V36a43ň54k97o48v19á
Možná si to spletl autor s kompostem :D
- Počet článků 171
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 4713x
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .


















