- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je nás kolem 7.062.000.000. To je důvod všeho.. Umělé války už to neredukují ani náhodou, tak došlo na chemické zbraně v jídle, jako je aspartam (do roku 1960 registrovaný jako biologická zbraň pentagonem) a acesulfam místo cukru a podobně..
U nás na dědině se pokoušel jeden odvážlivec obnovit vepřín. Obyvatelé vsi ho vypískali kvůli nárůstu much.
A já sám mám třeba problém s prodejem domácích králíků, nebo když každoročně nabízím na maso mladé kohouty.
Lidé asi nechtějí čerstvé maso. Asi jim ty levné blitky vyhovují.
Domácí zabijačka nám dá maso za cca 25,-/kg, máme králíky, drůbež. Vajíčka i zelenina, ovoce do marmelád a pálenky. Stačí nebýt líný. Jenže konzum naučil lidi hlavně závislosti, peníze smění za pohodlí a takto to po létech dopadá. Zajeďte ale na venkov, pokud se nezaleknete nemístnými poznámkami EU komisařů o kvalitě potravin zde nabízené, nakoupíte velice výhodně, čerstvě a chutně. A podpoříte
Není nic jednoduššího, než nekvalitní zboží nekupovat. Nemáte totiž pravdu v tom, že jiná alternativa neexistuje. Existuje a není ani tak výrazně dražší. Stačí jen trochu zapojit mozek a ne skuhrat na blogu.
Tuny sajrajtů ze super- , hyper- ap. nelze nahradit nákupem kvality někde na tržištích nebo malých obchůdcích. Mluví se o tom, že na trhu je jen tak kolem 15 procent kvalitních potravin.
Jo, přesně je to bída . Za poslední dva roky jezdím hodně často do Anglie, no a má to jeden neblahý důsledek - při nákupu v drtivé většině českých obchodů je mi do breku, a to hlavně při nákupu základních potravin jako zelenina, ovoce, mléčné výrobky apod. Prostě děs .
Jezdím nejenom do Británie. To, co kritizujete jste teda hodně mimo.
Zelenina, ovoce, maso, pečivo a základní mléčné výrobky jsou zcela srovnatelné.
Záleží spíš kde nakuputujete a od jakých dodavatelů kdo bere.
Rozdíl je spíš u těch o něco lepších výrobků : Lepší sýry, lepší jogurty, dražší druhy masa ......, ty se dají koupit i u nás, ale za ně si připlatíte.
Spíš bych to viděl ,ale u drogerie, čokolád ....... které se vyrábí podle vyloženě odlišné receptury pro západní Evropu a ( a levnější ) pro východ.
Mimochodem s tou siláží je autor úplně mimo, protože tento způsob konzervace krmení je znám už od konce 19 století a je dodnes používán i v západní Evropě. Pokud siláž u nás už tolik necítíte, je to tím, že kravíny jsou zrušeny a zemědělská výroba utlumena.
Ostatně vámi rozebírané téma zdaleka není nové: http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice-evropy_24549.html .
No, jestli je to jedno z těch řeznictví řetězce Novák, tak to není české řeznictví, má jen český název.
koukněte na D-test a konkrétně třeba špekáčky ...budete v šoku ...toliko k rýpalům obhajující nepoctivost a nekvalitu níže ...důkazy hovoří zcela jednoznačně tak jak se zde chovají řetězce k lidem by v zahraničí rychle dojeli na konečnou
Jasne mate pravdu. To hnusny prosciotto, ten nechutnej parmazan, podradny portsky vino, popripade sunku s 97% masa, belgicky pralinky .... kdo by to zral. Zlaty komunisti!
Tak přátelé, asi jsem jediný z vás kdo si pamatuje, že se po sklizni řepy se listí silážovalo a to k vůli lepší dojivosti. Dělal to můj dědeček, který byl sedlák a určitě by svým zvířatům nedal něco špatného a používal taky prostředky proti škůdcům!
Možná si to spletl autor s kompostem :D