O petardách, nevěře a nevíře

Nechci Vás tady mystifikovat prozrazováním nějakého tajemství třinácté komnaty, ale má to s ní něco společného. Na konci každého roku si dáváme mnoho předsevzetí a po pár dnech do ní tajně odložíme všechna nesplněná.

Není divu, že pak praská ve švech a hlavně v nás :-)

Každý rok hodláme přestat kouřit, chceme cvičit, chceme zhubnout, chceme změnit práci, víc vydělávat, najít si lásku na celý život,….. a když se to nepovede, nemáme se za to rádi, přestáváme si věřit, cítíme se nedostateční, nemilovaní, neschopní.

Já si proto dávám zcela obyčejné cíle:  budu v novém roce šťastná, zdravá, veselá, odpouštějící a nepřipouštějící si, a také moc vděčná. Pokusím se nebýt hluchá a slepá. Zkusím míň věřit Googlu a víc sobě. No a budu milovat!!! A co Vy? Doufám jen, že nejste dnes příliš omámení. I když….

Omámená II

Zdá sa, že som omámená
Šľahla som si teba
Cigarety nestačia mi
No čo už? Tak mi treba

Zdá sa, že som omámená
Spadlo na mňa nebo
Pýtajú sa: „ Prečo blázniš?“
Prečo? Neviem. Lebo.

Zdá sa, že som omámená
Z heroínu lásky.
Zdá sa, že som zase žena,
Hoc zdobia ma už vrásky

Zdá sa, že som omámená
Šľahla som si. A čo?
Trápiť sa? Už nikdy nechcem.
Chceš odpoveď? Načo?

Načo sú nám odpovede, načo sú nám otázky
Všetci veľmi dobre vieme – nedá sa žiť bez lásky
K čomu nám je trápenie a mozog plný myšlienok...
Ľúbme, žime, teraz a tu. Bez budúcnosti, spomienok. 

Na závěr bych se chtěla veřejně omluvit svému milému, neznačkovému, věčně štěkajícímu, chlupy pouštějícímu a velmi neposednému pejskovi Lennymu za to, že jsem mu byla na jaře nevěrná s tímto krasavcem ze šlechtického rodu, který se ale, na rozdíl ode mě a Lennyho, velmi rád fotí. Mám jeho ušlechtilé srdce i výchovu moc ráda, jen mě štve, že na všech fotkách vypadá vždy lépe než já :-)

Každý rok přeji Všem našim pejskům klidnou poslední noc v roce, bez petard, výbuchů a lidského bláznění. Jako každý rok, marně.

Přeji Vám šťastný nový rok, milí přátelé a všem bytostem, bez rozdílu, krásný život ve světě, ve kterém se nebudeme muset bát.

Autor: Irena Kanovská | neděle 1.1.2017 17:40 | karma článku: 9,98 | přečteno: 459x