Upřímná (a neplacená) reklama na porodnici v Podolí

O tom, že registrace k porodu v Podolí byl neskutečný porod, jsem psala v minulosti. Dnes chci psát taky o Podolí, ale s pokorou…už navždy…s pokorou.. Moje druhá dcerka přišla na svět nedávno právě tam a jsem za to ráda! Těm ženám, které zrovna přemýšlejí, kde se zaregistrovat a těm ženám, které plánují tam rodit, vzkazuji – Podolí je výborná volba! Nikdy nezapomenu!

Pár jemných zážitků, občas adrenalinových, se nezalekněte, vše nakonec dobře dopadne, takže tady je pár rad:

a)    Pokud přijedete v noci do porodnice Podolí s tím, že to na Vás přišlo, svíjíte se v autě a zrovna nefungují otvírací vrata na parking, vrátný pospává a nekomunikuje, vydržte a vězte, že bude líp!

b)   Pokud přijedete v noci do porodnice Podolí, projedete vraty a konečně stojíte před krásnou budovou Ústavu pro matku a dítě (která má ohromnou duši), zvoníte na zavřené dveře, ale zvonek nefunguje a tak pár kontrakcí potrvá, než Vám rozespalá recepční otevře, vydržte a vězte, že bude líp!

c)   Pokud přijedete v noci do porodnice Podolí, projedete vraty a dostanete se konečně do krásně historické budovy Ústavu, kde Vám rozespalá recepční při zápisu do vstupní knihy rovnou řekne…”Příjem na porodní sál je ve 4. patře, ale nevím, nevím, asi Vás nepříjmou, jsme úplně plní..” vydržte a vězte, že bude líp!

d)   Pokud přijedete v noci do porodnice Podolí, projedete vraty, dostanete se do krásně historické budovy Ústavu, i přes pesimistickou recepční až do 4. patra, kde je příjem na porodní sál a už v předsálí uvidíte plačící maminku, kterou právě odveleli do Benešova, protože nikde v Praze není na porod místo, a už vůbec ne právě v Podolí, zachovejte si optimismus, vydržte stupňující se kontrakce a vězte, že bude líp!

e)    Pokud přijedete v noci do porodnice Podolí, projedete vraty, dotanete se do krásně historické budovy Ústavu, přes pesimistickou recepční do 4. patra, kde je příjem na porodní sál, kde v předsálí patrně potkáte právě odmítnutou maminku a Vám osobně při prohlídce a monitoru před porodním sálem řeknou, že se Váš porod sice rozbíhá, ale pomalu a že je Podolí plné a dají Vám na výběr mezi Hořovicema, Benešovem a Mělníkem, nedejte se a trvejte na Podolí, vydržte stupňující se kontrakce a vězte, že bude líp!

A lépe skutečně bude, mile maminky, jen se nedejte odvelet do jiné porodnice a bojujte za svoji těžce vydřeně zaregistrovanou porodnici..:-)

Proč Podolí stojí za to?

  1. Porodní sály v Podolí jsou útulné, jako pokojíčky (vedle toho je Motol fabrika, tam se rodí za plentama). V Podolí jsou porodní sály jako minigarsonky, pokoj se sprchou i WC. Když mate to štěstí jako já, že rodíte, vybojujete si svoje Podolí a dostanete se až na porodní sál, věřte mi, že kontrakce jsou při pohledu na světlý útulný pokojík o polovinu méně bolestivé..:-)
  2. Porodní asistentka Zuzana K. byla výborná, nechala nás o samotě s tatínkem a vždy, když chtěla do našeho porodního pokojíku vstoupit, slušně zaklepala…Máte pocit, že jste jako doma…v soukromí…
  3. Při samotném porodu, v tzv. 3. fázi, zavolala porodní asistentka Zuzana doktorku, milou mladou ženu, a jednu mladou stážistku – všechny byly sehrané, výborně komunikovaly a mojí dcerce krásně pomohly na svět. Slušná dámská jízda (když nepočítám tatínka, který byl taky důležitý, tímto mu děkuju:-))
  4. Na pokoji šestinedělí jste sice po třech (nadstandarty jsou neustále plné), to ale nevadí…aspoň popovídáte s jinýma ženama a jedná se stejně jen o 4 dny, tak co, že? Navíc, pokud vyfasujete pokoj č. 201, krásný rohový pokoj s výhledem na nábřeží a na řeku, je to krása…
  5. VŠICHNI - sestřičky, doktoři a doktorky, paní cvičitelka, která se nám snažila ukázat pár poporodních cviků i paní, co nám nosily jídlo – byli ochotní a milí a usměvaví…

 

Co říci závěrem?

 

Nikdy nezapomenu na porod v důstojném prostředí, NIKDY NEZAPOMENU na ten EUFORICKÝ pocit, kdy Vám na břicho položí Vaší krásnou a zdravou dcerku, nikdy nezapomenu na ten “poporodní” servis…

Kdykoliv budu projíždět po nábřeží v Podolí, už napořád budu s pokorou zdravít okno rohového pokoje č. 201!

DĚKUJU, PODOLÍ, že jsem svoji dceru mohla přivést na svět právě tady – A NIKDY NEZAPOMENU!

 

KK

Autor: Kateřina Kaňoková | úterý 11.10.2011 3:02 | karma článku: 18,63 | přečteno: 4108x