Více funkcí než poslanců

Ukazuje se, že co se týče úspěšnosti diskusních pořadů, jasně vede Prima s TT. Tománková po několika rozpačitých, lehce nepodařených diskusí se vypracovala k přijatelné, dostatečně objektivní moderátorce nedělních besed.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Ukazuje se, že co se týče úspěšnosti diskusních pořadů, jasně vede Prima s TT. Tománková po několika rozpačitých, lehce nepodařených diskusí se vypracovala k přijatelné, dostatečně objektivní moderátorce nedělních besed. Získává tím oprávněně více bodů za sledovanost. Na tomto úspěšném trendu se podílí jistě i dobře pracující redakční zázemí i větší ochota politiků se zúčastňovat těchto besed na Primě. Zprofanované besedy s Moravcem (OVM) na veřejnoprávní televizi už zajímají jenom skalní příznivce, nebo politiky II. kategorie.

Musím konstatovat, že rozhovor s prezidentem republiky se mi líbil. Při této příležitosti jsem si představil na jeho místě zamýšlené kandidáty na prezidenta a musel jsem si přiznat, že jeho myšlenkové úrovně pravděpodobně dosahovat nebudou.

Do druhé části diskusního pořadu byla vyslána za Piráty místopředsedkyně Richterová (na můj vkus ji vidím zbytečně moc často, protože nemá nic, čím by jakoukoliv besedu mohla obohatit). Ale pochopil jsem z výroku účastníka besedy za ANO, že se nedá nic jiného dělat a přetrpět to, když Piráti mají víc funkcí než poslanců. K situaci v Praze sdělila, že je téměř všechno v pořádku a že Piráti mají čisté ruce a nezapomněla zdůraznit minulé problémy v ANO. To ostatně použila vždy, když byla v diskusi přitisknuta názorově ke zdi. Ještě že existuje „Čapí hnízdo“, jinak nevím, co bychom poslouchali v diskusích. Zatím to funguje, otázka je jak dlouho. Neřešené, nebo liknavě řešené domácí ekonomické problémy se dostatečně důrazně ozvou na podzim. Možná, že je podpoří i nové vzplanutí covidové nákazy. Pak už nebude stačit jenom ukazování na nějaké hnízdo. Budou se očekávat od nejednotného slepence vládních stran činy a rozhodnutí.

Jestli současný prezident pochválil současného premiéra, tak určitě nejásal nad výkonem současné vlády. A v tom je jádro pudla. Možná, že by pomohlo vyměnit několik ministrů za schopnější jedince. Možná dokonce rozloučit se s nějakou stranou. To by ale chtělo odvahu, ta není.

Debilně si myslím, že zatím chybí odvaha, ale na podzim by to mohla být už nutnost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | neděle 3.7.2022 13:13 | karma článku: 34,82 | přečteno: 869x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15