Tomu dala, tomu víc…

Doba covidová je v mnoha ohledech unikátní. V mnoha ohledech! Ještě jsme nezažili takový pres na nemocniční personál a takový stres, který působí na nás všechny.

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Doba covidová je v mnoha ohledech unikátní. V mnoha ohledech. Ještě jsme nezažili takový pres na nemocniční personál a takový stres, který působí na nás všechny. Už nás nebaví sledovat jak ve Žvanírně (Parlamentu) jsou řečníci pouze v chirurgické roušce, někteří poslanci exoti jdoucí příkladem pro kverulanty dokonce bez jakékoliv ochrany (viděno v televizi 26. 2. 2021).

Bouřlivá rozprava se už nevede o miliony, ale o miliardy. Jako v té říkance:

„… tomu dala, tomu víc, tomu málo, tomu nic, ten plakal, ten skákal…“

Například takový ministr obrany nejdřív skákal, když mu přistálo hned v lednu 5 miliard k vzteku těch s rudou knížkou na účet akceschopné obrany. Nyní ovšem pláče:

Pokud peníze nedostanu do konce března, rezignuji, říká ministr obrany. Schillerová mu vrácení miliard slíbila.

Jenže paní Schillerová neví, že když ty peníze skutečně pošle, že určitě dorazí na ministerstvo obrany. Jaksi zapomněla, že náš nákup letadel Casa zpívající paní Parkanovou byla k nevoli Evropské unie jedna velká taškařice a že EU se nechala slyšet, že to bylo opravdu naposled. To jsme také rukou dáním slíbili, že už se to nikdy nebude opakovat. Za to nám EU odpustila miliardovou pokutu a my slíbili, že už opravdu NIKDY. No a nyní nám hrozí rovnou 5 miliard pokuty za náš nákup vrtulníkových hraček z výzbroje našich amerických přátel bez transparentního výběrového řízení. Takže se klidně může stát, že těch 5 miliard nedopluje na ministerstvo obrany, ale poputuje rovnou do Bruselu.

Já si debilně myslím, že jestli tomu tak bude, tak hned po rezignaci na ministra obrany by měl hned dostat dárek v podobě proužkovaného žaketu.

Autor: Otto Kamm | sobota 27.2.2021 0:44 | karma článku: 17,46 | přečteno: 369x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15