Proslov hodný stádníka, jenže…

Ne, není to chyba, překlep, projev byl ke stádu sympatizantů, ne k občanům tohoto státu. Dokonalý projev, rozhodná gesta, poukázání na viníky, naznačení budoucnosti nelehké, ale optimistické. Jak potřebné, jak tvořivé.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Ne, není to chyba, překlep, projev byl ke stádu sympatizantů, ne k občanům tohoto státu. Dokonalý projev, rozhodná gesta, poukázání na viníky, naznačení budoucnosti nelehké, ale optimistické. Jak potřebné, jak tvořivé.

Kdyby to byl státotvorný projev k občanům tohoto státu v této nelehké době, tak by obsah toho projevu byl jiný. Nestrašil by obyvatelstvo tím, že stát vykoupí veškeré elektrárny (hlavně ty uhelné), aby je do několika roků zavřel, jak přikazuje EU. Kdo se na této transakci nakapsuje (z jaké strany budou) se zatím neví, když ještě není jasné, jak to dopadne s těmi, co jsou nyní ve vyšetřovací vazbě.

Nestrašil by obyvatelstvo tím, že dostaví atomovou elektrárnu (rychle a levně bez účasti Ruska a Číny). Aby se to povedlo, tak oznámil, že se koupil zpět kus Škodovky, která byla v ruském (nenáviděném) vlastnictví. Ale asi za ten původní prodej Škodovky do ruských rukou Babiš nemohl, to bychom se to jistě dozvěděli hned na začátku projevu.

Zapomněl říct, že za plyn, který budeme kupovat všude možně, budeme muset vysázet dost peněz na dřevo. Tedy na dřevo asi ne, jednak rovněž prudce zdražuje (viník Babiš, kůrovec a tornádo), jednak je dřeva žalostně málo. Ještě, že se bankovní papír vyrábí převážně z bavlny, protože jinak by finanční pomoc strádajícím občanům byla v ohrožení, když by ty pětitisícovky všem, nebyly na co natisknout.

Ale hlavně, co nešlo přehlédnout - bylo to, že Fiala při svém projevu nestál na žádném podstavci. Ani na nízkém, natož na nějakém vyšším, fortelným. Národ by si tak mohl lépe představit, jak mu to bude slušet, až bude vyveden v bronzu. Na žulovém podstavci. V bronzu za zásluhy, na podstavci za zvládnutí inflace. Na podstavci a v bronzu za to, že ukočíroval slepenec.

Debilně si myslím, že to od stádníků – schytám.

Autor: Otto Kamm | čtvrtek 23.6.2022 18:24 | karma článku: 40,23 | přečteno: 1502x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15