Prezident Zeman má asi pravdu

Já to docela chápu, že si chce prezident pohovořit s členy budoucí vlády. Argument, že některé adepty na vládní ministerské křeslo už zná, neobstojí.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Já to docela chápu, že si chce prezident pohovořit s členy budoucí vlády. Argument, že některé adepty na vládní ministerské křeslo už zná, neobstojí. Určitě třeba v případě budoucího ministra sociálních věcí Mariana Jurečky. Je znám jako odborník na zemědělskou problematiku, ale jeho záměry jako nástupce Maláčové jsou  jistě neznámé.

A docela chápu, že se prezident vyjadřuje nepochvalně o práci některých novinářů. Poslední dny, týdny, není jeden den, aby někteří pisálkové si nedělali legraci z prezidenta „v akváriu.“ Ostatně si z jeho osoby občas dělají legraci i jinak. Je to nejen nedůstojné, ale vysoce neprofesionální. Inu ne každý je povolán k výkonu tohoto povolání. Takže se musíme smířit s tím, že je víc pisálků, než skutečných novinářů. Že bulvár je víc než žurnalistická práce.

Omílání donekonečna, že se prezidentovi nelíbí jedno jméno v nové vládě je sice možné, ale hrocení situace nepřispívá k řešení, natož pochopení celé situace. Budoucí ministr zahraničí se nelíbí nejen prezidentovi, ale i mnoha jiným osobám, zajímajících se o naši zahraniční politiku. A není to jenom výsledek sílícího názoru, že Piráti jako takový jsou k ničemu. Tedy k něčemu možná ano, ale určitě ne k držení otěží pražského Magistrátu, nebo k ovládání naší zahraniční politiky.

Nevím, nevím, jak to dopadne, zda Fiala bude trvat na svém, trvání na svém pana prezidenta předpokládám. Nejlepší by bylo, kdyby ručník do ringu hodil sám  pirátský adept na ministerské křeslo. Bylo by to nejjednodušší, elegantní řešení k brzkému jmenování nové vlády.

Debilně si myslím, že k tomu nedojde a novou vládu budeme mít  třeba až příští rok.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | úterý 7.12.2021 8:26 | karma článku: 36,67 | přečteno: 1269x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15