Křehká vejce naší politické scény

Stačí oznámit, že Petříček končí. Hned se ozvou hlasy, že je to pohřeb ČSSD. Jiní zase říkají, že je to jediná cesta k záchraně této strany. Vyznej se v tom, čtenáři bloudící v zákoutích internetu.

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Stačí oznámit, že Petříček končí. Hned se ozvou hlasy, že je to pohřeb ČSSD. Jiní zase říkají, že je to jediná cesta k záchraně této strany. Vyznej se v tom, čtenáři bloudící v zákoutích internetu.

Je to jako s vejci. Současně se vyskytují na Seznamu.cz, který ví mimochodem všechno a nejlíp, tato tvrzení současně:

Známé přísloví říká, že všeho moc škodí a je to pravda. Nejnovější studie ukazuje, že je nejlepší jíst maximálně tři vejce týdně.

Nejčastěji je doporučováno jíst tři celá vejce denně. Ale ani tři vajíčka nemusí vyhovovat všem.

Jisto je, že je před volbami. Před volbami je i ČSSD s nedobrým volebním odhadem jejich úspěchu ve volbách. Takže hned po sjezdu je potřeba naznačit, že sice pozdě (ale že přeci) dochází k zásadním změnám ve straně. Je vždy výhodnější měnit persony, než směřování. To bezesporu. Tedy pokud to směřování není popsáno a definováno. Pokud ho pouze tuší voličská základna.

Už jednou jsem napsal, že by ČSSD měla prodat ten barák u Masaryčky a nechat si hostinec U kaštanu. Zaplatit dluhy a vytýčit si jasné cíle. Byl by to důvod i k personálním změnám. K redukci stranického molochu s nejasnými záměry směřování. K aktivizaci členské základny. Moc bafuňářů by se do té hospody nevešlo a byli by na očích. Museli by pracovat, nejen se povalovat ve stranických sekretariátech.

Marná rada. Je to jako s vejci. Polovina straníků táhne hot, druhá čehý. Ovšem dopředu nevede ani hot ani čehý.

Debilně si myslím, že s vejci je to tak, že když je jich dost, tak se propagují. Když je jich málo, tak jsou škodlivá. V politice (v politikaření) to platí obráceně. Když je jí moc, tak je škodlivá.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 12.4.2021 17:35 | karma článku: 18,69 | přečteno: 354x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15