Kecy, kecy a zase kecy…

Kupodivu nemám na mysli ani exhibice TT ani OVM. Mám na mysli ty kecy, které k nám občas (často, víc než občas) přikvačí z naší slavné poslanecké žvanírny.

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Kupodivu nemám na mysli ani exhibice TT ani OVM. Mám na mysli ty kecy, které k nám občas (často, víc než občas) přikvačí z naší slavné poslanecké žvanírny. Žvanírny, která halasně hlásí do celého světa, co dělá pro prostý pracující lid a při tom přihrnuje peníze těm nejméně potřebným. Když se to halasení může dostatečně správně zdůvodnit, tak proč by se nehalasilo, že? Obzvlášť když volby klepou na dveře - bohužel (bohudík) jen pro některé strany.

Ve třetím čtení ve žvanírně je překvapivý návrh na snížení DPH u potravin, a to o 5%. Bratru to znamená ochudit státní rozpočet každý rok o nějakou tu miliardu. V dnešní době. V dnešní pocovidové době, kdy státní pokladna nemá dno.

A dělá se to prý pro ten ubohý pracující lid. Aby ten kus žvance měl levnější. Aby si mohl koupit levnější kaviár, chřest a tak vůbec.

To je blbost, co?

V minulosti se snížila sazba DPH všeho okolo pitné vody. Komu se zlevnila voda? Snížila se sazba DPH na knihy. Jsou levnější? A co pivko ve snížené sazbě - je levnější? A co stravování? Je levnější?

Přitom - bez ohledu na DPH - když budete šetřit s vodou, tak bude dražší. Vodaři potřebují zisk. Když se budete klepat zimou v paneláku, tak vám zdraží teplo. Teplárny potřebují zisk. Když budete jezdit na kole místo metrem, tak vám zdraží jízdné. Doprava potřebuje zisk. Kolik chcete ještě příkladů ze života?

Značná část prodeje potravin se realizuje přes zahraniční supermarkety hojně rozeseté po našich městečkách. Ty určitě nebudou kvůli poklesu DPH snižovat ceny potravin pro hladovějící obyvatele naší kotliny. Pokud k něčemu zásadnímu dojde, tak k navýšení jejich zisků. Dělný lid nebude mít levnější ani rohlík, ani uherák.

Debilně si myslím, že se najde ještě hodně těch, kteří budou věřit tomu, že budeme mít potraviny levnější (Věř a tvá víra tě spasí – ale nenakrmí!).

Autor: Otto Kamm | neděle 30.5.2021 17:22 | karma článku: 33,71 | přečteno: 913x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15