Kapitola LXX. - Liché obavy, sudé co...??? *

Přečetl jsem si, že důchodci hned po Silvestru dostanou přidáno. Tedy zvedne se jim důchod. A to nejen o plánovanou částku ze zákona, ale i o něco navíc. Třeba rovnou o Němcovou. 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.     

Přečetl jsem si, že důchodci hned po Silvestru dostanou přidáno. Tedy zvedne se jim důchod. A to nejen o plánovanou částku ze zákona, ale i o něco navíc. Třeba rovnou o Němcovou. 

A taky jsem si všiml početné skupiny těch, kteří hned argumentují, že je to předvolební úlitba a nepřiměřené zvýšení důchodů. A opět napochodovaly na scénu děti, které jsou zadlužovány, dokonce i děti jejich dětí a možná, že i děti, které rodiče nemají, takže,  chudinky siroty, budou mít ještě navíc dluhy po rodičích, které nepoznaly.

Opravdu by snad měla být povinná maturitní matematika.

Zákonné zvýšení důchodu se odvíjí od výše dosažené inflace. Nechci šířit poplašnou zprávu, ale inflace je opravdu reálná skutečnost. Takže zvýšení o inflaci je nula od nuly pojde. Co dostanou důchodci navíc, tedy těch něco kolem osmi stovek ze zákona, to spořádaně odevzdají zase v supermarketech, které svůj zisk poctivě odvádějí všemi směry, jen ne směrem k Matce měst. A z té slibované navýšené pětistovky je zapotřebí odečíst tedy to dosažené procento inflace, eventuální spotřební daň, dépéháčko, daň ze zisku. Takže důchodci si polepší  v reálných číslech maximálně o jednoho Ámose, zbytek shrábne nazpět stát. A jeden Ámos navíc je malá, téměř zanedbatelná předvolební úlitba. Kvůli té se k volebním urnám zarouškovaní důchodci houfně šourat nebudou. A protože se inflace stanoví k 1. červenci běžného roku a přidávat se bude až po Silvestru, tak je zcela možné, ba víc než pravděpodobné, že žádné zvýšení o Komenského se konat ani nebude. Natož o Boženu.

Matematicky vzdělaným maturantům je to zcela jasné a přehledné, těm ostatním asi ne.

A mně už vůbec ne, protože jsem debil. Navíc matematicky nevzdělaný.

* kulové

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | úterý 11.8.2020 10:46 | karma článku: 18,76 | přečteno: 303x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15