Kapitola CXV. - Tak nám zabili Ferdinanda, tak nám zakázali klecové chovy

Někteří odborníci tvrdí, že klecové chovy jsou pro slepice lepší, než chovy v halách. Moje dcera jako studující na "Hnojárně" navštívila všechny myslitelné druhy velkochovu slepic a tvrdí to taky.   

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl. 

Prý zákazem klecových chovů zabili slepičí podnikání v českých hájích a vejce budou drahá, až více než drahá. 

Někteří odborníci tvrdí, že klecové chovy jsou pro slepice lepší, než chovy v halách. Moje dcera jako studující na "Hnojárně" navštívila všechny myslitelné druhy velkochovu slepic a tvrdí to taky. 

Ale neberu jí vážně. Ona mě rovněž nebere vážně.

Chov slepic v klecích je tedy nepřípustný. Pokud se tedy nejedná o některé slepice lidské, politicky a demokraticky angažovaně vyšlechtěné. Ale vzhledem k tomu, že tento můj názor je hraniční s trestním sazebníkem našeho skoro demokratického státu, nechávám si ho pro sebe. Samozřejmě, že taková klec by musela být rozměrově větší, nerezová, opatřená bidetem a televizí s nováckými seriály a páně Soukupovými zprávami.

Některé supermarkety tvrdí, že nebudou vejce z klecových chovů prodávat. Ony to mohou klidně tvrdit, když si přirazí svojí nemalou marži k jakémukoliv vejci. Vejce jako vejce, marže jako marže. Ony o peníze nepřijdou a ještě budou mít vylepšený image pro spotřebitele.

Aby se hned poznalo, které vejce je z kterého státu a z kterého chovu, je každá skořápka opatřená již nyní patřičným číselným údajem. Takže je a bude absolutní kontrola, jaké vejce v krabičce z recyklovaného papíru (dále nerecyklovatelného...) je. Jsem jenom zvědav, jak a zda se budou označovat cisterny z Polska s vaječnou melanží (technologicky zpracovaná vejce zbavená skořápekz klecových chovů pro průmyslové zpracování. Už se těším na vaječný koňak vyrobený z vajec spokojených slepic.

Ale protože jsem debil, tak musím být téměř abstinent. Škoda.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | čtvrtek 17.9.2020 11:09 | karma článku: 22,74 | přečteno: 700x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15