Jmenování Fialy bylo dost bizardní, jinak vše při starém

Za plexisklem proběhla instalace Fialy jako předsedy budoucí vlády. Byla to taková skoro sci-fi, hlavně aby to nějak jakž tak vypadalo.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Za plexisklem proběhla instalace Fialy jako předsedy budoucí vlády. Byla to taková skoro sci-fi, hlavně aby to nějak jakž tak vypadalo.

TT si pozvala do Partie předsedu starostů Rakušana (STAN) a Havlíčka (ANO). Celou hodinu Rakušan vyskakoval v besedě jak čertík z krabičky (Mikuláš se blíží), Havlíček stěží a trochu těžkopádně, leč soustavně a docela přehledně vyvracel argumenty. Chudák Havlíček byl nejdřív soustavně obviňován z toho, že současná vláda (v demisi) nekonala a nekoná, když konat měla. A když konala, jako v případě zrušení vánočních trhů, tak špatně konala. Ono to skutečně vypadá tak, že zadání, nenechat na minulé vládě nit suchou je politické zadání vlády budoucí. Při tom je zcela zřejmé, že docházelo a bude jistě i v budoucnu docházet k chybám, ale že by nic v minulosti nebylo učiněno správně, to snad ne. Ono takováto tvrzení by se nemusela do budoucna vyplatit, za čtyřleté vládnutí, které stojí před Fialovou vládou - se toho skutečně může stát hodně. Posléze došlo i na jednotlivé osoby, jejich hříchy. (Babiš kontra Michalík). Tím se Partie dostala na úroveň bulváru.

Posléze se konala tiskovka nově jmenovaného premiéra. Nezbytné poděkování zdravotníkům, nezbytný apel na zodpovědnost každého z nás. Zdůraznění nezbytnosti očkování.

Dále se jak v Partii, tak i u Moravce  řešila současná situace. Očkování i eventuální ochromení společenského života. Mimo zavření škol hrozí omezení skoro všeho. Vypadá to tak, že nás ještě čekají docela krušné časy. Tvrzení, že jsou lepší Vánoce bez dárků, než Vánoce v nemocnici, asi bude pravdivé. Zevrubně se diskutovalo o povinném očkování pro určité skupiny obyvatelstva. Asi se povinně očkovat bude a to i přesto, že asi někdo změní zaměstnání. Ale nebude jich asi tolik, kolika se veřejnost straší. Ostatně kam by asi všichni šli, že.

Jsem rád, že aspoň odborníci se shodli na tom, že je zapotřebí ještě razantněji zpřísňovat. Na rozdíl od politiků, kteří to nevidí tak hrozivé.

Debilně si myslím, že by se mělo dát víc na odborníky, než na politiky. Že se to nebude líbit, je víc než jasné.

Autor: Otto Kamm | neděle 28.11.2021 14:04 | karma článku: 24,90 | přečteno: 691x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15