Co vám neřekli, protože spoléhají na to, že se to nedozvíte…

Covidová potvora řádila nejen v naší kotlině, ale úspěšně i v mnoha jiných zemích. Když se lid přestal bát nákazy, tak se musel opětovně vystrašit - a to důkladně. Aby mlčel, mlčel a nepřemýšlel.

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Covidová potvora řádila nejen v naší kotlině, ale úspěšně i v mnoha jiných zemích. Když se lid přestal bát nákazy, tak se musel opětovně vystrašit - a to důkladně. Aby mlčel, mlčel a nepřemýšlel.

Skoro bilionem korun jsme prý hrábli do státního rozpočtu. A hned, že to budou platit naše děti, naše vnoučata. A že máme držet ústa a krok, když se bude zdražovat. Když se budou znehodnocovat úspory lidí. Navíc, ať nepočítáme s nějakým tím důchodem. Peníze nejsou a nebudou.

Opíjejí nás rohlíkem, ostatně i ten podraží.

Takže kde vzít peníze? Zahraniční firmy, když je zdaníme, tak se budou cukat. Dost cukat. Když zatrhneme danění v daňových rájích, tak mnozí z těch nahoře budou dost naštvaní. Nechceme naštvané politiky, senátory a poslance. Nemůžeme seškrtat vojenské výdaje. To by se taky mohlo stát, že by nám třeba Somálsko vyhlásilo námořní válku. Nebo někdo jiný. Nebo ta šedá ekonomika. Složité, neřešitelné.

Takže co.

Hlavně nečíst statistické příručky. Ty jsou jen pro odborníky, prostý lid se v nich nemá hrabat. Protože jsem debil, tak mně to nedošlo a hrabal jsem.

V roce 2020 jsme dobrovolně, bez nátlaku prosázeli skoro 400 miliard. Půlka se rozdala na výhry. Kdyby nebylo vysmátého Hušáka, tak stát mohl mít ročně bez práce, bez zdražování bratru 200 miliard ročně. Za pět let mohly být zaplacené covidové dluhy, jenom z toho oficiálního hazardu. Bez zdražování potravin, bez zdražování všeho. Bez výhrůžek. Bez toho, že bychom si museli půjčovat.

Tak jo, nasadíme si respirátor a budeme pořád ovce. Nebo že by ti noví, co budou premiérově dřepět v poslaneckých lavicích, se pochlapili? Ani debil by v to nedoufal. Natož já.

Autor: Otto Kamm | pátek 11.6.2021 3:37 | karma článku: 32,31 | přečteno: 1493x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15