Budeme mít nová letadla, i kdyby nebylo na chleba

Nová USA letadla budeme mít za dost dlouhou dobu. Smlouvy o dodání vojenského materiálu se uzavírají dost dlouho dopředu. Dá se předpokládat, že je nebudeme potřebovat.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Nová USA letadla budeme mít za dost dlouhou dobu. Smlouvy o dodání vojenského materiálu se uzavírají dost dlouho dopředu. Dá se předpokládat, že je nebudeme potřebovat. Dá se předpokládat, že v době dodání letadel už bude vyřešen konflikt na Ukrajině. Ostatně, i kdyby nebyl, tak bychom do toho konfliktu nezasahovali. Maximálně bychom Ukrajině darovali naše gripeny, i když asi taky ne, když je máme pronajaté.

Nákup nových stíhacích letadel je zbytečný. Snad nic dražšího na trhu se stíhačkami  není k dispozici. Navíc, jestli jsme měli 14 gripenů, tak těch nových letadel budeme mít o deset víc. Údržba a provoz bude  stát nemalé peníze. Za břicho se popadám, když čtu a slyším, že je budeme mít v provozu ještě za několik desítek roků. To už na nich mimo sedaček bude v rámci údržby vyměněno snad všechno. Možná i ty sedačky. Nehledě na to, že vývoj půjde dopředu a za třicet let to už bude sice snad ještě provozu schopný, ale létající - retro bazmek.

Rusko se bude ještě dlouho zotavovat z výletu na Ukrajinu. Nebude mít sílu ani chuť na další výboje, natož aby napadl nějaký stát, který je v alianci NATO. Byla by to sebevražda. Přemíra neodůvodněného zbrojení v této situaci zavání  nějakou úlitbou, nedej bože - šolichem přímo kardinálním.

Pokud tedy neplánujeme v brzké době postavit deset bloků atomových elektráren (ty nadzvukové stíhačky jsou prý i na jejich ochranu), nebo nebudeme chtít zaútočit na Zemi Františka Josefa, tak nám budou ty nové létadla na dvě věci.

Debilně si myslím, že rovnou na tři.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Otto Kamm | čtvrtek 21.7.2022 9:21 | karma článku: 39,16 | přečteno: 1241x
  • Další články autora

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 30,99

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01

Otto Kamm

Verdikt

24.1.2024 v 13:52 | Karma: 39,15