Řezník a jeho další drastický videoklip

Fandové a ostatní lidé, co o Řezníkovi aspoň slyšeli, si jistě vzpomínají na hrůzostrašný videoklip k písni Ta holka v mým sklepě. Uběhlo pár měsíců a Řezník opět vypouští na svět podobný videoklip k písni Noc plná překvapení.

Již od víkendu (29.9.-30.9.2012) čekali hladoví posluchači na nový videoklip. A hned v pondělí, jak Řezník sliboval se fanoušci dočkali. Řečeno bylo, že video se objeví na internetu někdy po víkendu. V pondělí Řezník na Facebooku fanoušky ujistil tím, že klip výjde ještě v ten den. I já jsem byl jedním z nich, co čekali až klip přijde na svět a jsem rád, že jsem si počkal až do večerních hodin.

22:30 (1.10.2012) - Řezník uploadoval video na server Youtube a sdílel na Facebook. Ihned jsem video spustil a za tu dobu jsem jenom valil oči. Píseň jsem slyšel už před shlédnutím klipu a z textu se dalo tipovat o co tam půjde, ale nečekal jsem kam až Řezník dojde. Dospěl jsem k názoru, že tento videoklip je možná ještě víc drsnější než klip k songu Ta holka v mým sklepě a ten už byl pro mě dost silné kafé.

K Videoklipu

Myslím, že Řezník s výběrem skladby neměl žádný problém. Z jeho posledního alba to byla jasná píseň, na kterou byl potřeba natočit videoklip. Text pojednává o tom, jak autor fetuje drogu DMT, která mu zahalí vědomí a během chvíle dokáže udělat po světě hroznou paseku. V první části se probouzí v lese nad čtvrtnáctiletou dívkou, kterou zabije a následně pohlavně zneužije. Poté si opět dá svoji drogu a čeká na další sexuální ukájení. Jenže kolem něho jde chlápek, kterého ovšem zneužít nechce, a tak se rozhodne, že ho zabije. Ve třetí části se probouzí v autě, kde je i mladá dívka se svým chlapcem. Ty donutí k sexuálnímu styku, ale nechce se jim, proto vše bere do svých rukou. Po dokončení svého činu opět své oběti zabije. Poslední část se odehrává na Žižkově, kde zmlátí chlápka na ulici k smrti. V refrénu se vždy trefně opakuje:,,Noc plná překvapení, ještě jí konec není, svět se mi mění vždycky po setmění". Celý příběh je na motivy filmu Mechanický pomeranč, kde se malinký kousek filmu objevuje hned na začátku klipu.

Příběh je jasný, obsah taky. Myslím, že není třeba vysvětlovat a odůvodňovat, proč se Řezník rozhodl pro tuto skladbu. Jasné je i to, že tohle nesmí nikdo brát vážně, ale musí to brát s nadhledem a jako určiý druh zábavy. I sám Řezník v jednom rozhovoru řekl, že hudbu, kterou dělá je odraz špíny, která je tady na světě. 

Za 2 dny mělo video na internetu 25 tisíc shlédnutí. ODKAZ -> http://www.youtube.com/watch?v=yXHv7EQ7Gos

Autor: Kamil Kolář | středa 3.10.2012 17:15 | karma článku: 8,06 | přečteno: 1760x
  • Další články autora

Kamil Kolář

My lidé máme neomezenou moc

26.11.2013 v 21:30 | Karma: 10,98

Kamil Kolář

Doznívá prezidentský souboj

31.7.2013 v 11:20 | Karma: 8,83

Kamil Kolář

IndieRock není indický rock

28.7.2013 v 19:30 | Karma: 8,93