DJ Wich - česká naděje v zahraničí

DJ Wich, vlastním jménem Tomáš Pechlák, je producentem a hiphopovým DJem. Této muzice se věnuje přibližně 20 let. Za svoji dobu působení v hudebním průmyslu si vysloužil nejlepší post v české i slovenské hiphopové scéně.

Album TETRIS (2012) s Ektorem

DJ Wich si vybral před 20 lety nenápadný, ale hodně zajímavý post v hiphopové scéně. Role beatmakera se mu ale vyplatila. Dokázal se projevit a ukázat se veřejnosti. To byl hlavní bod, aby se stal nejlepším beatmakerem v Česku i na Slovensku. Nyní zásobuje víc jak polovinu českých i slovenských rapperů svými beaty.

Každá kapela, každý DJ i zpěvák je něčím specifický. Specifický svým hlasem, stejnými rytmy nebo stejnými efekty. A to až tak, že znalci určitých interpretů ihned poznají zpěváka či kapelu aniž by danou skladbu znali. Myslím, že tímto se Wich liší. Když vezmu jedno album, jakékoliv, a porovnám skladby mezi sebou, tak je vidět určitá podobnost mezi písničkami. Ovšem když vezmu dvě alba a porovnám je, prakticky nenajdu nějakou podobu. Každé album se liší a to je velká zbraň Wiche, že není možný, aby se oposlouchal. 

Jeho kvalitu potvrzují i jeho vítězství v udělování cen Anděl, cen Óčka. V roce 2004-2008 se stal nejlepším DJem roku.

Jeho poslední album s Ektorem dokazuje, že jeho beaty mají vskutku světovou úroveň. Díky tomu mohl nahrát singl s Lil Waynem, Rascem, Nironicem nebo Kuruptem. 

Poslední album vydal, jak jsem již zmiňoval, s Ektorem. Album uspělo s hitem Number 1 a Loket z vokna. Deska je nominována na cenu Anděl. 

Úspěchy s Indym nebo Ektorem dokazují, že Dj Wich má, podle mého názoru, se dostat za hranice našeho státu. Určitě se mu v Čechách líbí a nemám důvod utíkat, ale jeho kvality za posledních 10 let stouply a my můžeme jen sledovat, kam až to dotáhne. 

http://www.youtube.com/watch?v=J0RtmH9cI9I

Autor: Kamil Kolář | středa 13.3.2013 22:00 | karma článku: 5,95 | přečteno: 319x
  • Další články autora

Kamil Kolář

My lidé máme neomezenou moc

26.11.2013 v 21:30 | Karma: 10,98

Kamil Kolář

Doznívá prezidentský souboj

31.7.2013 v 11:20 | Karma: 8,83

Kamil Kolář

IndieRock není indický rock

28.7.2013 v 19:30 | Karma: 8,93