AntiMcDonald's

Je to již 20 let, co McDonald's okupuje Českou republiku svými fastfoody po celé zemi. Díky veliké reklamě a proslulému hamburgeru je tento fastfood velmi oblíbený hlavně u mladší generace, která ráda navštěvuje tyto rychlé restarace. 

V poslední době se ovšem setkávám s opačným názorem u lidí ve stejné věkové kategorii jako jsem já. Stěžují si na vysoké ceny a malé nedobré porce jídla. A je to tak. Trend v dnešním potravinovém průmyslu je dát do jídla cokoliv, hlavně aby to bylo co nejlevnější a lidé to nepoznali. Tím je McDonald's poslední dobou proslulý. Naservírují lidem už opravdu cokoliv a ještě k tomu nasadí pořádně tučnou cenu. 

Těch důvodů je několik, které lidi odpuzují od stravování v McDonaldu. Trochu navrch má další fasfoodový řetězec - KFC. Zde za podobnou cenu najdete aspoň maso. KFC si na dobrém mase zakládají a podle toho mají i svoje meníčko. Ovšem není potřeba porovnávat tyto světové giganty. Kvůli snaze výrobců jídlo co nejvíce ošidit ztrácí fastfoody svoji kvalitu. A to až na tu úroveň, že to už zákazníci odmítají jíst. 

Pro mě zásadní otázkou je, proč se necháváme těmito svinstvy živit? Hlavní rozdíl uvidíte, když se podíváte na hamburger z McDonaldu v USA a na hamburger zde v ČR. Ten rozdíl je velký a ne jen ve vzhledu, ale i kvalitou. Za to v USA si na dobrém hambáči potrpí, u nás se snaží hamburger vyrobit za co nejlevnější výrobní cenu. Pak to taky vypadá. Jídlo z "mekáče" vás sice zasytí, ale moc živin mám nedodá. 

Je to ale změna. Po 20 letech jde McDonald's trochu dolů a šanci mají ostatní firmy. Osobně si myslím, že je ta správná chvíle rozjet zde v Čechách podobný fasfoodový řetězec, který si bude zakládat na kvalitním jídle a přiměřené ceně za jídlo. Je to jednoduchý plán, jak McDonaldu a KFC ukázat, že to, co se dává zakázníkům by mělo mít svoji kvalitu a chuť. 20 let nám tyto restaurace nabízí jídla, která pochází z Ameriky. Proč nerozjet fastfood s českým jídlem? To tady chybí. Když se koukneme po městech, tak vidíme McDonald's a KFC, na druhé straně vidíme Číňany se svými nudlemi,  a kde je něco českého? Nikde nic není. 

Je to ovšem naše chyba, že zde necháváme McDonald's stále vládnout. I když víme, že jídlo z McDonaldu je nezdravé, stejně jdeme a najíme se do sytosti.

Vaše názory rád uvítám v diskuzi tohoto článku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamil Kolář | neděle 21.10.2012 20:00 | karma článku: 14,26 | přečteno: 1537x
  • Další články autora

Kamil Kolář

My lidé máme neomezenou moc

26.11.2013 v 21:30 | Karma: 10,98

Kamil Kolář

Doznívá prezidentský souboj

31.7.2013 v 11:20 | Karma: 8,83

Kamil Kolář

IndieRock není indický rock

28.7.2013 v 19:30 | Karma: 8,93