Zeman znovu 2018 aneb Okamurova kalkulačka

Souhlasím s přímou volbou prezidenta a před minulou volbou jsem byl přesvědčen o tom, že se to budeme muset naučit. Stejně tak se musel Miloš Zeman učit býti prezidentem a Okamura politikem. A myslím, že jsme to všichni zvládli. 

Voliči - před pěti lety jsme dostali možnost vybrat si prezidenta a náležitě jsme si to užili. Coby voliči jsme ukázali, že máme zájem o veřejné dění. Ačkoli se volba zdála jednoznačná - expremiér Fischer, finální duel byl překvapivý a výsledek, který na začátku očekával asi málokdo. Velký návrat Miloše Zemana a nebyl by to správný prognostik, kdyby nedokázal předvídat, s nadhledem jemu vlastním, výsledek prezidentské volby. K tomu později. Takže se učíme a budeme ve volbě hlavy státu stále lepší.

Tomio Okamura - moje sympatie si získal jako podnikatel a investor v pořadu Den D. Měl jasný pohled na věc a choval se jako investor, přesně podle jeho pozice v uvedeném pořadu. Nejčastějším pracovním nástrojem v jeho ruce byla kalkulačka. Položil několik otázek uchazeči o investici a poté projel skrz kalkulačku. Profit, zisk, výnos, marže, návratnost a výsledkem byla investice nebo odmítnutí. Věřím, že stejnou kalkulačku si vzal s sebou do volební kampaně. Náklad na bilboardy, letáky a promo materiály, čas strávený na cestách a bankovní úvěr. Místo profitu doplnil očekávaný volební výsledek a zisk státních příspěvků za uvedená procenta hlasů. Výsledek vyšel kladně a proto udělal investici - založil SPD a kandidoval ve volbách. Jakmile procento voličů bude klesat, kalkulačka vyhodí červená čísla a Okamura půjde dělat jiný byznys.

Zeman znovu 2018 - samozřejmě, že bilboardy ani kniha, která vyšla o prezidentovi se nemůže započítat do volebního limitu. Miloš Zeman totiž usiluje o to, co již jednou zažil a s čím byl nadmíru spokojen. Brouzdat nafukovacím člunem středem rybníku, číst knihy, objímat stromy a užívat si krás Vysočiny. Když po neúspěšné prezidentské volbě opouštěl poslaneckou sněmovnu s pocitem křivdy, netušil, jak bude nadšen ze života důchodce na Vysočině. A jelikož za uplynulých 5 let udělal obrovský kus práce pro tuto zemi, měli bychom mu splnit jeho přání. Když jsem zjišťoval význam sloganu Zeman znovu 2018, bylo mi vysvětleno, že je to první část kampaně. Bude totiž následovat Zpět na Vysočinu. 

Jako voliči jsme se naučili volit hlavu státu. Když se Okamura setkal s prezidentem, kalkulačka mu sdělila, že je velká šance na návrat na Vysočinu s podporou voličů. A bude následovat pouze slogan 

Zeman znovu 2018 důchodcem na Vysočině

Půjdu tedy k volbám a dopřeji svému prezidentovi to, oč nás voliče žádá. Návrat ke klidnému životu a sejmutí břemene politické funkce. Již pro tuto zemi vykonal dost a za uplynulých 5 let neskutečně mnoho. A myslím, že na Vysočině se krásně daří i Ovečkám ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kamas | sobota 23.12.2017 10:47 | karma článku: 19,62 | přečteno: 767x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09