Založím veřejnou sbírku. Ať není poslancům zima

Jistě mnoho z vás napadlo, že se poslanci mají dobře a proč by se běžní občané měli ze svých průměrných mezd skládat na pohodlí poslanců. Odpověď je jednoduchá. Nebude sbírka, zatopí si počítačem na náklady daňových poplatníků.

V minulých volbách jsem volil Pirátskou stranu. Byla to pro mě nová krev v politice, mladí lidé nezatížení politickou minulostí, většinou vzdělaní a se snahou dělat politiku jinak. Ano, moje očekávání se naplnilo. Sice o pirátech není moc slyšet v rámci prosazování programu se kterým šli do voleb,ale dokázali se rychle zorientovat ve vodách vysoké politiky. A dělají politiku jinak. Mnoho bafuňářů napříč stranami sedí v poslaneckých lavicích 10 a více let a naučili se využívat výhod, které jim jejich posty umožňují. Na ceny v poslaneckém bufetu si již veřejnost zvykla. Stejně tak jako na příplatky za výbory, podvýbory a poslaneckou imunitu. Můžeme k tomu přidat výhody, že poslanec nemusí mít povinnou účast na schůzích sněmovny a přesto dostává příspěvěk na dopravu nebo na ubytování.

A tak piráti přišli s inovací. Žijeme přece ve 21. století a proto když je v poslaneckém bytě zima, stačí začít těžit kryptoměnu /zjednodušeně řečeno využívat počítač pro náročné matematické operace/ a zabijeme dvě mouchy jednou ranou. Těžba kryptoměn přináší finanční zisk, vysoký výkon počítače generuje teplo a celé to jde na náklady poslaneckého bytu. Řekl bych poslanecké perpetuum mobile. Poslanec Vymazal je v tom samozřejmě nevinně, jelikož mu sněmovna nedodala přímotop a on není povinen "mrznout" nebo si přímotop v hodnotě cca 1.000 korun koupit za své. Tak raději protáčel elektroměr na náklady daňových poplatníků. 

Nevím , jestli by zákony fungovaly stejně v případě, pokud někdo sní v samoobsluze rohlík a bude argumentovat, že měl hlad a doma mu nikdo neuvařil. A pokud ho chytí ochranka, tak odpoví s grácií, že ten rohlík tedy zaplatí. Samozřejmě je možnost, že k tomu kousku pečiva prodá někomu láhev vodky, kterou si vzal s sebou na cestu a jako velkorysé gesto je ochoten částku za láhev vodky věnovat na charitu. 

Když jsem volil Pirátskou stranu, nepochopil jsem, že se za ničím neskrývají. Že chtějí dostát svému názvu Pirate - lupič. Nějak cestu k miliardám začít musí - třeba v řádech tisíců za elektřinu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kamas | pátek 25.5.2018 23:42 | karma článku: 27,09 | přečteno: 576x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09