Tak nám ukradli sekačku, paní Müllerová

Není to katastrofa, ale nepotěší to. Naštěstí se vždy snažím vzít si ponaučení pro příště z každé zkušenosti. Možná byste na to šli jinou cestou, ale tahle je moje a věřím, že mi v budoucnu přinese užitek. Jaká je? Pojďme na to.

Nejdříve pár slov k tomu, jak a co se odehrálo. Máme zahradu a před rokem jsme koupili robotickou sekačku. Taková ta krabice, která sama jezdí po zahradě a měla by nahradit běžnou sekačku. Ano měla, protože podle mého názoru mininože, které tam jsou, se nemohou rovnat s nožem na motorové sekačce. Přesto když jezdí častěji, dokáže být dobrým pomocníkem.

Část první – překvapení alias studená sprcha

Sekačka jezdila v nastaveném režimu po zahradě, pokud bylo deštivo, tak se automaticky posune čas jejího startu. Tím, že je to stroj, který sám vyjíždí do práce, nemůže být zamčená a je proto zaparkovaná na zahradě. Když jsem přišel domů a sekačka nejezdila, byl jsem si jistý, že je v dokovací základně. Tam nebyla a tak jsem prošel zahradu, abych našel kde uvízla. Po několika minutách jsem pochopil, že asi uvízla někomu v kufru auta, jelikož 20 kilo se pronese …

Část druhá – policie 

Ano, jakmile trochu opadlo mé rozhořčení, zní to lépe než byl jsem nasraný jako tygr, zavolal jsem policii. Nejdříve běžná hlídka a následně i kriminálka. Zničený plot a ztráta našeho majetku. Nejsem dnešní a vím, že se takové věci stávají, ale poněkud si beru osobně narušení soukromí. Podobnými slovy jsem se vyjádřil i k příslušníkům, že nechci existovat s tím, stalo se a pojišťovna snad něco zaplatí …

Část třetí – návrat sekačky domů 

Nebudu zde jitřit vášně a popisovat kdo byl oním zlodějem, ale proběhlo to rychle. Pár vět o odměně rozhlášených po okolí přineslo své výsledky. Během několika hodin byla sekačka zpět.

Část čtvrtá – závěr

Jelikož sekačku ukradli „sousedé“ , tak pochopili, že se to nedělá a je lepší mít vřelé sousedské vztahy nežli ty méně vřelé. Ostnatý drát na plotě nebude a sekačka bude dále brouzdat trávníkem. A mě jako občana to přimělo, více zasahovat do dění v obci. Nenechat vedení obce v klidu a vyžadovat po nich to, za co jsou placeni. Zajištění pořádku a řešení problémů. Spojilo nás to s našimi běžnými sousedy.

Tato krádež byla pro mě investice. Do vztahů mezi lidmi a věřím, že to přinese i výsledky v tom, jak se budou úředníci a volení zástupci starat o občany. A to za tu vyplacenou „odměnu“ stálo. 

  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kamas | pátek 19.4.2019 7:51 | karma článku: 12,49 | přečteno: 442x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09

Pavel Kamas

100 miliónů euro je pro mě symbol

16.4.2019 v 9:33 | Karma: 12,73