Moderování je voříšek. To už ví i Voříšek

Moderovat jakoukoli debatu dvou účastníků je náročná disciplína. Myslel jsem si, že prezidentská debata má být o kandidátech a nikoli o PR televize a pořadu ve stylu Superstar, hlavně ať je sledovanost.

Televizi Barandov nesleduji, tak jsem nikdy neviděl debatu se současným prezidentem. Když televize Nova vysílala "rozhovor" Miloše Zemana s moderátorem Korantengem, vydržel jsem to pouze chvíli. Tak jsem své naděje upnul k prvnímu vzájemnému duelu prezidentských kandidátů před druhým kolem volby. 

Neočekával jsem profesionální moderátorskou práci v osobě Karla Voříška. Ale to jsem netušil, že to bude pro Voříška voříšek. Polovinu času byl potlesk v publiku, komentáře o sledovanosti, prosby, aby byli diváci v sále ukáznění a diskuse mezi moderátorem v Karlíně a jeho kolegyní ve studiu. 

Moderovat živou debatu je jiná disciplína než sedět ve studiu a předčítat text ze čtecího zařízení. Tak se těším, až se prima moderátor zase vrátí k předčítání textu. A těším se, že uvidím první a poslední opravdovou debatu pro voliče na veřejnoprávní ČT. 

Aspoň tam lze očekávat profesionální přístup a debatu kandidátů. Volba prezidenta není reality show popularity chtivých hvězdiček zavřených v nějaké vile. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kamas | úterý 23.1.2018 20:54 | karma článku: 25,92 | přečteno: 1160x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09